Compania chineza Huawei a vandut in Romania, in primul semestru, 130.000 de smartphone-uri, corespunzator unei cote de piata, pe segmentul telefoanelor inteligente, de 4,5%. In iunie, cota de piata a ajuns la 6%.

"In primul semestru din 2015 cifra de afaceri pe segmentul smartphone-uri a inregistrat o crestere de peste 40%, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. (…) Intrucat noua gama de smartphone-uri Huawei a inceput sa fie comercializata doar din luna iunie, cele mai cautate modele au fost doua modele lansate anul trecut, respectiv Y530 si P7 (…) Totusi, interesul consumatorilor pentru noile modele P8 si P8lite s-a reflectat in cresterea cotei de piata in luna iunie, la 6%, astfel ca estimam ca in semestrul al doilea acestea sa aiba o contributie importanta la cresterea cifrei de afaceri", a declarat Sorina Macarescu, country manager Huawei Devices Romania, scrie Mediafax.

Vanzarile din a doua parte a anului vor fi sustinute si de lansarea de catre companie la targul de tehnologie de la Berlin a smartphone-ului Mate S, cu display de 5,5 inchi si pret recomandat de 649 de euro pentru varianta de 32 de Gb, respectiv de 699 euro pentru cea de 64 Gb. Anul trecut, Huawei a vandut in Romania 200.000 de unitati, avand o cota de piata de 4,5%. Cifra de afaceri pe segmentul telefoanelor a fost anul trecut de 30 de milioane de dolari.

Huawei este prezenta in Romania din 2003. Compania are pe plan local produse si servicii destinate operatorilor de telecomunicatii si altor companii, dar si smartphone-uri si tablete vandute consumatorilor finali, precum si un centru de servicii. Macarescu a precizat ca in 2015 categoria de produse destinata consumatorilor finali va reprezenta 25% din cifra de afaceri a companiei, fata de 5% in 2010.

Compania chineza are in plan sa creasca divizia de terminale din Romania pentru a ajunge, peste trei ani, al treilea jucator de pe piata locala de smartphone-uri, dominata de Samsung. Huawei Romania are peste 1.200 de angajati. Numarul salariatilor va creste in perioada urmatoare, ca urmare a dezvoltarii activitatii companiei.

Citeste si:
Operatorii telecom: Telefoanee smartphone si-ar putea tripla cota...
Operatorii telecom:...

Sursa foto: Huawei.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Huawei Technologies, venituri de 36,7 miliarde dolari in semestrul 1
Setari Cookie-uri