Dan Ostahie, proprietarul si fondatorul Altex, cel mai mare retailer electroIT de pe piata locala, a infiintat alaturi de Florin David o companie dezvoltatoare de software pentru retail si distributie, scrie ZF.ro.

„Cred ca acest domeniu are un potential urias de dezvoltare, asa cum era cazul sectorului imobiliar acum 15 ani“, a declarat pentru ZF omul de afaceri.

Compania se numeste Axsys Business Technologies, infiintata acum circa o luna; actionarii sunt Altex Romania, detinuta de Ostahie, cu un pachet de 95%, in timp ce 5% este detinuta de Florin David.

Pentru 2015, fondatorul Altex se asteapta la pastrarea liniilor care au caracterizat 2014. Astfel, Altex va inregistra o crestere a cifrei de afaceri si pastrarea marjelor brute de profit.

“Cresterea dolarului ne-a afectat negativ profitabilitatea – am ales sa nu marim preturile, micsorandu-ne astfel marjele. Mai mult, piata este foarte orientata pe pret, lucru care, iar, loveste in profit. Pe de alta parte insa, crestem vanzarile si, in final, o sa ajungem la valori similare de profit la finalul anului”, spunea el in urma cu putin timp, pentru WALL-STREET.ro.

Citeste si:
Media Galaxy: Ne-am pregatit 6 luni pentru Black Friday
Carmen Capitanescu, Media...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Liderii din business pe care Premierul ar trebui sa ii consulte