La un an de la lansarea 4G, Vodafone Romania ofera serviciul de Internet tuturor clientilor companiei, gratuit si nelimitat, timp de doua zile, pe 12 si 13 septembrie, conform companiei.

Cu alte cuvinte, in cele doua zile, daca esti client Vodafone si ai smartphone compatibil 4G, vei putea sta pe Internet cat doresti, de pe terminalul mobil, fara sa ai limita de trafic. Este o miscare de marketing interesanta, cu atat mai mult cu cat odata experimentand vitezele 4G, este greu sa te intorci la 3G sau a nu avea deloc Internet mobil. Ramane de vazut ce efecte pe termen scurt si mediu va avea miscarea Vodafone.

De la lansarea Supernet 4G, peste 18 milioane de site-uri de tip “phishing” si 600.000 virusi au fost blocati, iar zilnic, au fost protejate 100 milioane de conexiuni de internet, prin SecurityPro 2.0. si MaxProtect. Din luna septembrie 2014 pana astazi, utilizatorii au vizionat 60 de milioane de ore de continut prin streaming. Mai mult, vitezele de upload si download au crescut, datorita inovatiei exclusive UltraSpeed. Viteza de download a crescut cu 110%, in timp ce viteza de upload a inregistrat un avans de 61%.

“Din septembrie anul trecut, de cand am lansat Supernet 4G, am inregistrat cresteri semnificative. Tehnologia 4G a devenit din ce in ce mai accesibila, avem peste 1.000.000 de terminale 4G conectate la reteaua noastra. Stim deja ca utilizatorii consuma din ce in ce mai multe date, dar cand ne uitam la cifre, vedem ca traficul de date creste, intr-adevar, intr-un ritm impresionant. Comparativ cu luna septembrie 2014, traficul de date in reteaua noastra a crescut cu 132%, iar traficul de date 4G a crescut de 15 ori, in aceeasi perioada. Vom continua sa furnizam clientilor nostri, prin Supernet 4G, cea mai buna experienta de internet mobil,” a spus Giovanni Chiarelli, director, technology, Vodafone Romania.

Acoperirea 4G a Vodafone Romania cuprinde acum 2.500 de localitati si primele 100 de orase din tara. Totodata, reteaua 4G a Vodafone Romania acopera toate cele 41 de resedinte de judet, in proportie de 100%. In plus, acoperirea 4G+ a Vodafone Romania dispune de o implementare unica de spectru, oferind cea mai buna combinatie de viteze si acoperire indoor. Serviciile 4G+ sunt disponibile acum in noua orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Galati si Ploiesti.

Totodata, Vodafone Romania, isi extinde acoperirea la 64 de tari din intreaga lume, in care utilizatorii sai au acces la serviciile de roaming 4G, fara costuri suplimentare fata de tarifele curente de roaming.

Principalii concurenti ai Vodafone sunt Orange, Telekom dar si RCS&RDS si UPC Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri