"Este o tehnologie foarte buna, pe care am testat-o si in Coreea, dar pentru implementarea in Romania trebuie vazute posibilitatile de armonizare de spectru, tehnologia utilizand un spectru de frecventa de 2,3 MHz rezervat in Romania pentru o alta tehnologie UMTS -3G", a declarat citat de Rompres ministrul comunicatiilor.

Tehnologia WiBro furnizeaza conexiuni de mare viteza la Internet pe distante lungi, fiind o varietate a tehnologiei WiMax, aceasta fiind denumirea comerciala folosita in Corea pentru serviciile de WiMAX mobil care functioneaza in standardul IEEE 802.16e TDD OFDMA (Time Division Duplex, Orthogonal Frequency-Division Multiple Access).

In ceea ce priveste intentiile Coreei de a investi in Romania, ministrul roman al comunicatiilor a precizat ca este un moment prielnic deoarece exista sprijin politic la nivel inalt de ambele parti. "in intalnirile de azi s-a vorbit despre posibilitatile de colaborare in domeniul ITC, precum si de stadiul actual al investitiilor si intentii concrete, acestea urmand a fi prezentate joi in sedinta comisiei mixte pentru implementarea memorandului de intelegere dintre cele doua parti", a spus Zsolt Nagy.

Acesta a adaugat ca reprezentantii grupului LG Nortel si-au exprimat interesul de a continua investitiile incepute in Romania pentru dezvoltarea de noi tehnologii. LG Nortel are in prezent un parteneriat cu Electromagnetica.

Forumul ITC IT&C romano-coreean s-a axat pe prezentarea tehnologiei WiBro de catre firma Samsung, iar obiectivele urmarite au fost de a intari cooperarea in domeniul IT&C dintre cele doua tari. La acest eveniment au participat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei din Coreea, presedintele Agentiei Internationale de Cooperare pentru Tehnologia Informatiei din Coreea, precum si un numar de 75 de reprezentanti ai industriei si ai asociatiilor IT&C din ambele tari.