Apple a vandut obligatiuni in euro pentru a doua oara in istoria companiei, in suma de 2 miliarde de euro, iar valoarea totala a emisiunilor efectuate de companie la nivel mondial incepand din 2013 a depasit 55 de miliarde de dolari, relateaza Bloomberg.

Vanzarea de obligatiuni de 2 miliarde de euro are doua componente egale, cu maturitati de 8 ani, respectiv 12 ani. Randamentul obligatiunilor pe termen de 12 ani este cu 0,85 puncte procentuale peste dobanda de referinta, comparativ cu o prima de 0,45 puncte procentuale aplicata unor obligatiuni cu scadenta in 2026 obtinuta de Apple la debutul unei oferte in euro, in noiembrie 2014. In cazul obligatiunilor in euro cu scandenta de opt ani, randamentul este 0,6 puncte procentuale pentru dobanda de referinta, scrie Mediafax.

Apple a vandut obligatiuni la nivel mondial in vederea diversificarii surselor de finantare, pentru a returna actionarilor 200 de miliarde de dolari pana in martie 2017 si a extinde reteaua de retail. Chiar daca din noiembrie a crescut costul finantarii in euro, acesta este totusi cu 2,07 puncte procentuale sub costul imprumuturilor in dolari, potrivit Bank of America Merrill Lynch. Apple a prezentat miercuri noi versiuni ale aparatelor iPhone, iPad si Apple TV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Autonom listeaza pe bursa obligatiuni cu dobanda 4,45% in euro