In incercarea de a creste vanzarile inainte de lansarea noilor console de jocuri video promise de Nintendo si Sony, grupul american Microsoft Co. a anuntat vineri ca va lansa o versiune ieftina (bare-bones) a consolei Xbox 360 in Japonia.
Potrivit purtatorului de cuvant de la Microsoft, Jun Yoshihara, noua consola nu va fi echipata cu hard drive de 20-gigabyte si alte accesorii incluse in versiunea standard. Produsul Xbox 360 Core System, deja comercializat in SUA si Europa, va fi vandut in Japonia al un pret de 29.800 yeni (255 dolari), adica cu 10.000 de yeni (86 dolari) mai putin decat versiunea standard, informeaza Rompres.

Grupul Microsoft a precizat ca utilizatorii de Xbox nu au nevoie de un hard drive pentru a rula majoritatea jocurilor concepute pentru aceasta consola, iar in cazul in care doresc pot sa achizitioneze un hard drive de 20-gigabyte la un pret de 9.500 yeni (80 dolari) sau un stick de memorie mai mic la un pret de 3.200 yeni (27 dolari).

Anuntul celor de la Microsoft intervine la scurt timp dupa ce grupul japonez Sony Computer Entertainment Inc. a anuntat ca noua sa consola PlayStation 3 va aparea pe pietele din Japonia si SUA in luna noiembrie a acestui an, insa in numar mult mai mic decat se intentiona initial. Din cauza unor probleme de productie Sony nu va putea livra decat doua milioane console pana la sfarsitul anului, in loc de patru milioane cat se intentiona initial.

Un alt grup japonez, Nintendo Co., va lansa si el noua sa consola Nintendo Wii pana la sfarsitul anului. in versiunea de baza consola PlayStation 3 va costa aproximativ 59.800 yeni iar Nintendo Wii aproximativ 25.000 de yeni.

Potrivit firmei de consultanta Enterbrain Inc., consola Xbox 360 nu s-a bucurat de un succes deosebit in Japonia, unde de la sfarsitul anului trecut si pana in prezent au fost vandute doar 158.000 de unitati comparativ cu aproximativ cinci milioane unitati la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri