Piata dispozitivelor de tip wearables va creste cu 64% in urmatorii 4 ani, pana la 25 miliarde de dolari, iar volumul de vanzari va creste si el de 3 ori, multe dintre aceste dispozitive putand fi folosite pentru a face plati contactless la comercianti, conform unui raport CCS Insight prezentat de Visa Europe.

Daca in acest an urmeaza sa fie vandute 84 de milioane de wearables, in valoare de 15 miliarde de dolari, in 2019 volumul va ajunge la 245 milioane de unitati, iar piata va atinge 25 miliarde dolari.

Oficialii Visa pariaza ca multe dintre aceste dispozitive vor fi folosite pentru a face plati contactless la comercianti, oferind exemplul Apple Pay in Marea Britanie. Dupa lansare, 40% dintre clientii cu un Apple Watch au apelat si la functionalitatea de plata contactless, ceea ce arata un grad de adoptie foarte mare.

Si in Romania, piata smartwatch-urilor se va dubla in 2016, conform estimarilor sefului Evolio, Liviu Nistoran.

"Toate aceste dispozitive vor influenta in mod decisiv felul in care vom face plati in viitor", a subliniat Elena Ungureanu, deputy country manager Visa Europe, in cadrul unei conferinte despre inovatia in banking, organizate de BankingNews.ro.

De altfel, Visa a si testat multe dispozitive inedite prin care consumatorii pot plati contactless si a deschis in acest an propriul hub international de inovatie, La Visa Europe Collab - cu centre in Londra, Tel Aviv si Berlin - peste 200 de startup-uri au inceput sa dezvolte pe baza tehnologiilor Visa produse si servicii menite sa schimbe experienta de plata a consumatorilor.

De exemplu, la "Saptamana Modei" de la Londra, invitatii din categoria VIP au putut folosi in premiera inele speciale care permiteau achizitionarea directa a vestimentatiei purtate de modele, prin simpla atingere a unui "cititor“ incorporat in haine si accesorii. “Cititoarele” au utilizat tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE) pentru a comunica cu un terminal virtual ca sa proceseze tranzactia.

Proiectul pilot a fost dezvoltat de Visa Europe Collab impreuna cu designerul de moda Henry Holland, in cadrul unei colaborari care a inceput in luna iulie 2015, cu scopul de a integra tehnologiile NFC si BLE in hainele concepute de casa de moda, House of Holland. Vedeti in galeria foto cum va arata viitorul platilor contactless si ce dispozitive inedite veti folosi pentru a cumpara la comercianti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri