Site-ul internet Amazon.com, care se ocupa cu comertul online, a anuntat joi lansarea unui serviciu contra cost de descarcare a filmelor, de calitate comparabila cu cele pe format DVD.
Denumit Unbox RemoteLoad, acest serviciu permite descarcarea filmelor si serialelor TV, precizeaza un comunicat emis de companie. Amazon ofera spre vanzare serialele TV la un pret de 1,99 dolari pe episod, iar filmele se vor incadra intre 7,99 dolari si 14,99 dolari, preturile fiind echivalente programelor tip vizionare la cerere oferite de canalele de televiziune, informeaza NewsIn.

Serviciile de acest tip sunt inca foarte putin dezvoltate pe internet, descarcarea ilegala de filme fiind o practica curenta pe care industria cinematografica o condamna. La aceasta initiativa s-au alaturat grupurile americane CBS (producatoare a serialului CSI), FOX (Star Trek), A&E, Discovery Channel, Comedy Central, Nickelodeon si MTV. Pe plan extern, alte companii, precum firma britanica BBC s-au aratat interesate de proiect.

in ceea ce priveste industria cinematografica, Amazon.com a semnat o serie de acorduri cu studiourile 20th Century Fox, Paramount, Sony Pictures, Universal Pictures, Warner Bros, Metro-Goldwyn-Mayer, precum si cu studiouri independente, dintre care poate fi mentionat Lionsgate.

Serviciul utilizeaza un tip de descarcare progresiv, care permite incepera vizionarii inainte de completarea efectiva a fisierului. Aceste fisiere video, stocate intr-o videoteca de pe internet, pot fi vizionate si pe terminalele mobile echipate cu programul Windows Media, produs de firma de software Microsoft, a continuat comunicatul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri