Site-ul internet Amazon.com, care se ocupa cu comertul online, a anuntat joi lansarea unui serviciu contra cost de descarcare a filmelor, de calitate comparabila cu cele pe format DVD.

Denumit Unbox RemoteLoad, acest serviciu permite descarcarea filmelor si serialelor TV, precizeaza un comunicat emis de companie. Amazon ofera spre vanzare serialele TV la un pret de 1,99 dolari pe episod, iar filmele se vor incadra intre 7,99 dolari si 14,99 dolari, preturile fiind echivalente programelor tip vizionare la cerere oferite de canalele de televiziune, informeaza NewsIn.

Serviciile de acest tip sunt inca foarte putin dezvoltate pe internet, descarcarea ilegala de filme fiind o practica curenta pe care industria cinematografica o condamna. La aceasta initiativa s-au alaturat grupurile americane CBS (producatoare a serialului CSI), FOX (Star Trek), A&E, Discovery Channel, Comedy Central, Nickelodeon si MTV. Pe plan extern, alte companii, precum firma britanica BBC s-au aratat interesate de proiect.

in ceea ce priveste industria cinematografica, Amazon.com a semnat o serie de acorduri cu studiourile 20th Century Fox, Paramount, Sony Pictures, Universal Pictures, Warner Bros, Metro-Goldwyn-Mayer, precum si cu studiouri independente, dintre care poate fi mentionat Lionsgate.

Serviciul utilizeaza un tip de descarcare progresiv, care permite incepera vizionarii inainte de completarea efectiva a fisierului. Aceste fisiere video, stocate intr-o videoteca de pe internet, pot fi vizionate si pe terminalele mobile echipate cu programul Windows Media, produs de firma de software Microsoft, a continuat comunicatul.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
RCS&RDS lanseaza campania Digi Play "Vezi ce Vrei"