Oficialii Comisiei Europene spun ca vor investiga aceste acuzatii si ca vor face mai stricte regulile de eficienta energetica pentru a interzice asa numitele "dispozitive de aparare" in televizoare sau alte produse.

Reprezentantii Samsung neaga ca functia <<motion lighting>> este pentru a pacai testele oficiale de eficientizare a energiei sau ca este un dispozitiv de aparare. Oficialii companiei spun ca aceasta reduce luminozitatea ecranului in cazul imaginilor cu continut mare de tip<< viata reala>> precum este cazul filmelor de actiune rapida, sport sau pentru transmisiuni cu imagini mai lente, precum emisiunile meteo.

“Nu exista termeni de comparatie (n.red. intre <<motion lighting>> si dispozitivele "de aparare" folosite de Volkswagen). Nu este o functie care se activeaza doar in timpul testelor oficiale. Este o aplicatie inovatoare care reduce energia de fiecare data cand este identificata o miscare video”, a afirmat un purtator de cuvant al Samsung pentru The Guardian.

Citeste si:

Update: 14:46, declaratii ale Samsung Electronics Romania

"Respingem categoric acuzatiile conform carora rezultatele testelor de laborator in cazul Smart TV-urilor Samsung sunt inselatoare. Motion Ligting nu este o setare care se activeaza doar in timpul testelor de conformitate. Dimpotriva, este o setare implicita care functioneaza atat in laborator cat si acasa. Este o functie inovatoare care se activeaza automat in momentul in care televizorul a fost instalat acasa si ramane activa oricand este utilizat modul standard de vizionare. Motion lighting face parte dintr-o serie de functii dezvoltate special pentru a reduce impactul pe asupra mediului. Ne mandrim cu aceste tehnologii si ne dorim sa continuam sa inovam in acest domeniu", au declarat oficialii Samsung Electronics Romania pentru Wall-Street.ro

Televizoarele folosesc in general in jur de 10% din consumul energetic al unei case, potrivit Coolproducs, o asociatiei de ONG-uri care militeaza pentru reducerea utilizarii energiei.

Sursa foto: http://www.theguardian.com/environment/2015/oct/01/samsung-tvs-appear-more-energy-efficient-in-tests-than-in-real-life