Televizoarele Samsung folosesc mai multa energie in realitate decat la testele oficiale realizate de producatorul sud-coreean, potrivit unor teste independente realizate de ComplianTV, un grup finantat cu fonduri europene, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Oficialii Comisiei Europene spun ca vor investiga aceste acuzatii si ca vor face mai stricte regulile de eficienta energetica pentru a interzice asa numitele "dispozitive de aparare" in televizoare sau alte produse.

Reprezentantii Samsung neaga ca functia <<motion lighting>> este pentru a pacai testele oficiale de eficientizare a energiei sau ca este un dispozitiv de aparare. Oficialii companiei spun ca aceasta reduce luminozitatea ecranului in cazul imaginilor cu continut mare de tip<< viata reala>> precum este cazul filmelor de actiune rapida, sport sau pentru transmisiuni cu imagini mai lente, precum emisiunile meteo.

“Nu exista termeni de comparatie (n.red. intre <<motion lighting>> si dispozitivele "de aparare" folosite de Volkswagen). Nu este o functie care se activeaza doar in timpul testelor oficiale. Este o aplicatie inovatoare care reduce energia de fiecare data cand este identificata o miscare video”, a afirmat un purtator de cuvant al Samsung pentru The Guardian.

Update: 14:46, declaratii ale Samsung Electronics Romania

Citeste si:
Taxa pe afacerile in energie: 606 mil. lei colectate in 2019
Taxa pe afacerile in energie:...

"Respingem categoric acuzatiile conform carora rezultatele testelor de laborator in cazul Smart TV-urilor Samsung sunt inselatoare. Motion Ligting nu este o setare care se activeaza doar in timpul testelor de conformitate. Dimpotriva, este o setare implicita care functioneaza atat in laborator cat si acasa. Este o functie inovatoare care se activeaza automat in momentul in care televizorul a fost instalat acasa si ramane activa oricand este utilizat modul standard de vizionare. Motion lighting face parte dintr-o serie de functii dezvoltate special pentru a reduce impactul pe asupra mediului. Ne mandrim cu aceste tehnologii si ne dorim sa continuam sa inovam in acest domeniu", au declarat oficialii Samsung Electronics Romania pentru Wall-Street.ro

Televizoarele folosesc in general in jur de 10% din consumul energetic al unei case, potrivit Coolproducs, o asociatiei de ONG-uri care militeaza pentru reducerea utilizarii energiei.

Sursa foto: http://www.theguardian.com/environment/2015/oct/01/samsung-tvs-appear-more-energy-efficient-in-tests-than-in-real-life

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministrul Mediului vrea sa interzica exportul de lemn in afara UE