“Wi-Fi Assist”, o functie care este pornita inca de la upgrade-ul la iOS 9, va comuta automat pe reteaua 4G daca semnalul sau viteza Wi-Fi sunt cu mult mai slabe. In cazul in care dispui de o capacitate limitata de Internet, aceasta veste nu este deloc buna, utilizatorul riscand sa fie nevoit sa plateasca sume foarte mari operatorului telecom. Smartphone-urile beneficiaza in general si de posibilitatea de a-ti limita consumul traficului, dar fara sa iti poti da seama risti sa ramai fara traficul de date din oferta fara ca macar sa stii.

Jim Ray, utilizator iPhone si al sistemului de operare iOS 9 sustine ca in mod obisnuit consuma intre 1-2 GB de date pe luna, dar in luna care tocmai s-a incheiat a reusit sa depaseasca 7 GB.

Dan Walsh, un alt utilizator iPhone sustine ca a fost nevoit sa plateasca o suma uriasa din cauza acestei functii care devine automat activa la upgrade-ul pentru iOS 9.

Mare atentie!

Cum poti scapa de cosmarul unei facturi uriase la telefon

Pasul 1

Citeste si:

Pasul 2

Pasul 3

Vocile avizate sustin ca responsabil de facturile uriase la telefon nu este in totalitate functia “Wi-Fi Assist” ci si aplicatiile care sunt instalate de utilizator si care consuma date in background. Acestea pot fi usor monitorizate, iar functia acestora de descarcare in background sa fie limitata.