Linia de calculatoare dezvoltata de catre Apple – care include laptop-urile MacBook si desktop-urile iMac, au inregistrat cele mai slabe vanzari trimestriale comparate cu aceeasi perioada din 2013, arata un raport dat publicitatii de presa internationala, care citeaza cele mai recente estimari ale analistilor.

O explicatie poate fi si aceea ca industria PC-urilor se resimte dupa o perioada mai lunga, iar acest declin nu s-a oprit nici in cel de-al treilea trimestru, cand livrarile de echipamente au scazut cu peste 10%, la 71 de milioane de unitati, conform companiei de cercetare IDC.

Daca pana acum Apple a fost pe val, anul 2015 se pare ca incepe sa puna capac gigantului IT american in materie de vanzari pentru echipamentele de calcul, livrarile fiind in scadere cu 3,4%, la 5,3 milioane de unitati, comparativ cu 5,5 in curma cu un an de zile.

Interesant este faptul ca masuratorile Gartner, un alt jucator important pe piata companiilor de cercetare, arata o crestere a livrarilor de 1,5% de la un an la altul, asta desi marile publicatii de peste ocean iau in calcul versiunea IDC.

Desi livrarile de echipamente de calcul ale Apple au scazut, producatorii de PC-uri resimt din plin evolutia negativa din piata, lucru care face ca Apple sa castige cota de piata, gigantul IT american ajungand la 7,6% din piata, in crestere de la 6,9%, arata datele Gartner.

Industria globala a PC-urilor este de asteptat sa isi continue declinul pana in 2017, astfel ca Apple va avea in fata o provocare importanta.

Gigantul din Cupertino a lansat in acest an “Noul Macbook”, un dispozitiv portabil de 12 inch, cu o greutate de sub 1 kilogram, un concurent serios pentru MacBook Air, doar ca acest model, precum si noutatile prezentate de companie in acest an nu au reusit sa asigure o evolutie pozitiva pentru brandul american.

Exista posibilitatea ca scaderea din cel de-al treilea trimestru sa se manifeste si ca urmare a lansarii de noi produse Apple, asa cum este cazul tabletei iPad Pro sau a rumorii care s-a produs in jurul lansarii noilor terminale mobile iPhone 6s si iPhone 6s Plus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri