Piata globala a semiconductorilor, estimata la 13,5 mld. dolari

Samsung Electronics Co., liderul mondial al producatorilor de chip-uri, a estimat o perspectiva crescatoare a pietei globale a semiconductorilor, directorii executivi estimand o crestere a cererii pentru chip-urile utilizate atat in cazul dispozitivelor digitale cat si in cel al computerelor personale.

Piata chip-urilor NAND, utilizate in playerele de muzica digitala, va creste cu 22 procente, in anul 2006, ajungand la 13,5 miliarde dolari (11 miliarde euro) fata de anul 2005, informeaza Rompres. "Piata chip-urilor NAND flash a crescut accentuat" de la iesirea pe piata de anul trecut a iPod-ului Nano apartinand de Apple Computer Inc. Multi producatori de dispozitive digitale intentioneaza a introduce noile dispozitive imediat ce cererea pentru NAND flash va creste, fapt care se estimeaza a se produce in a doua jumatate a anului curent.

Chip-urile NAND, datorita capacitatii lor de a stoca informatii chiar si cand sursa nu e alimentata, sunt larg utilizate in produsele electronice de consum precum playerele MP3 si camerele digitale. Astfel, iPod-ul Nano, care utilizeaza memorie flash, a fost unul dintre cele mai populare produse digitale ale anului.

In privinta DRAM (dynamic random access memory), chip-uri utilizate mai ales pentru stocarea de memorie pentru computerele personale, cererea a fost puternica in acest an, iar Samsung estimeaza ca piata acestora sa se accelereze, ca urmare a jocurilor pe computer si grafica pe computer.

Planificata lansare a noului sistem de operare Windows Vista la inceputul anului viitor va conduce, de asemenea, la o crestere a chip-urilor DRAM. Samsung estimeaza ca piata globala a DRAM sa atinga 28 miliarde dolari (22 miliarde euro) in 2007, urmand a se extinde la 36,4 miliarde dolari (29 miliarde euro) in anul 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri