Compania sud-coreeana Samsung construieste in Ungaria o fabrica in care vor fi produse a module pentru televizoarele cu plasma, o investitie in valoare de 72 milioane euro
Lucrarile de constructie la noua fabrica Samsung au inceput deja, aceasta fiind amplasata in apropiere de capitala Budapesta, si se estimeaza ca vor fi finalizate pana in martie 2007, a declarat potrivit Rompres, Tamas Szirmay, seful Samsung SDI, una dintre cele patru filiale ale companiei in Ungaria.

In noua facilitate, ce va functiona pe o suprafata de 20.000 de metri patrati si va permite crearea a peste 500 de locuri de munca, vor fi produse modulele - cele mai mari si mai ieftine componente ale televizoarelor cu plasma.

Samsung are patru filiale in Ungaria. Pe langa Samsung SDI, mai exista doua fabrici - Samsung Electronics, care produce televizoare, si Samsung Elektromechanik, care produce componente pentru televizoare - si o companie comerciala.

Aceasta este cea de a doua investitie majora atrasa de Ungaria in ultima saptamana, dupa ce compania GlaxoSmithKline, unul dintre cei mai mari investitori din industria farmaceutica, a anuntat ca va deschide o fabrica de productie de vaccinuri, la Gödöllő, la 30 de kilometri nord-est de Budapesta, investitia ridicandu-se la 100 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Puratos Romania, vanzari de 32,7 mil. euro din ingrediente alimentare