Lucrarile de constructie la noua fabrica Samsung au inceput deja, aceasta fiind amplasata in apropiere de capitala Budapesta, si se estimeaza ca vor fi finalizate pana in martie 2007, a declarat potrivit Rompres, Tamas Szirmay, seful Samsung SDI, una dintre cele patru filiale ale companiei in Ungaria.

In noua facilitate, ce va functiona pe o suprafata de 20.000 de metri patrati si va permite crearea a peste 500 de locuri de munca, vor fi produse modulele - cele mai mari si mai ieftine componente ale televizoarelor cu plasma.

Samsung are patru filiale in Ungaria. Pe langa Samsung SDI, mai exista doua fabrici - Samsung Electronics, care produce televizoare, si Samsung Elektromechanik, care produce componente pentru televizoare - si o companie comerciala.

Aceasta este cea de a doua investitie majora atrasa de Ungaria in ultima saptamana, dupa ce compania GlaxoSmithKline, unul dintre cei mai mari investitori din industria farmaceutica, a anuntat ca va deschide o fabrica de productie de vaccinuri, la Gdll, la 30 de kilometri nord-est de Budapesta, investitia ridicandu-se la 100 milioane de euro.