Estimarile pentru acest an indica o crestere aproximativ a exporturilor de produse si servicii IT, care vor ajunge la 350 de milioane de euro fata de 280 de milioane de euro in 2005, potrivit Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei
Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, impreuna cu ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, au lansat marti, in cadrul unei conferinte de presa, strategia de branding de export 2006 - 2009 pentru sectorul tehnologiei informatiei (IT). Proiectul strategie este rezultatul colaborarii intre ministerele implicate, structurile asociative din industrie si agentii de dezvoltare, precum USAID si CHF, si este supus consultarii publice pe paginile de internet ale MCTI si Ministerului Economiei si Comertului, incepand de marti.

"IT-ul este primul sector care lanseaza o strategie de branding de export sectoriala, reusind acest lucru inaintea unor sectoare mult mai mediatizate cum ar fi industria vinului sau cea a prelucrarii lemnului", declarat citat de NewsIn, Zsolt Nagy. Pe langa cresterea exporturilor, intre obiectivele strategiei se numara incurajarea investitiilor in domeniul IT precum si cresterea numarului de locuri de munca din acest sector, a adaugat acesta.

Strategia vizeaza trei obiective generale majore - elaborarea unei identitati vizuale, stabilirea unui arsenal promotional extern al brandului, propunandu-si in egala masura identificarea unor piete de nisa pe care Romania sa poata concura cu succes in fata unor competitori ca India, Rusia sau China, primele astfel de piete identificate fiind industria de automatizari auto si industria de securizare a datelor.

Fondurile necesare derularii strategiei provin atat de la cele doua ministere implicate (MCTI participand cu 40.000 de euro si MEC cu 50.000 de euro), cat si de la partenerii externi si asociatiile profesionale implicate. Cu ocazia lansarii strategiei, a fost semnat si un memorandum in aceasta privinta, USAID si CHF angajandu-se sa aloce resurse suplimentare pentru expertiza tehnica a unor initiative.

Principalele produse exportate de companiile romane de IT sunt cele comandate de clientii externi (outsourcing in regim de lohn), dar si produse proprii care s-au impus peste hotare, cum ar fi solutia de anti-virus BitDefender al companiei Softwin, solutiile de servere de email Axigen si distributie online de software Avangate produse de Gecad, si mai multe solutii de software de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri