Profitul Samsung Electronics a revenit la crestere in trimestrul al treilea, cu un avans de 29%, la 5.500 miliarde de woni (4,8 miliarde dolari), punand capat declinului inregistrat in mai mult de an, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax..

In trimestrul al doilea, profitul Samsung Electronics, cea mai mare companie din Coreea de Sud in functie de capitalizarea de piata, a scazut cu 8%, consemnand al cincilea declin trimestrial consecutiv raportat la perioada similara a anului precedent.

Profitul operational al diviziei de dispozitive mobile a Samsung a avansat cu 37%, la 2.400 miliarde de woni (2,1 miliarde dolari), fata de un minim de 1.750 de woni inregistrat in urma cu un an.

Analistii anticipeaza ca divizia de dispozitive mobile a companiei va atinge niveluri apropiate de profit in urmatoarele cateva trimestre.

Reprezentantii Samsung Electronics au fost precauti in comunicatul referitor la rezultatele trimestriale, apreciind ca rata de crestere a pietei de aparate smartphone va incetinii continuu, comparativ cu anii precedenti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri