Vineri, Posta Romana a incheiat un acord cu Nextebank, pentru oferirea de servicii bancare prin institutia de stat. Oficialii Postei, contactati de wall-street.ro, au subliniat ca parteneriatul vizeaza toate produsele de retail banking care corespund profilului clientilor actuali ai Postei Romane, precum si al celor nebancarizati la nivel national.

„In principiu, este vorba despre produse simple, de tipul creditelor pe termen foarte scurt, scurt si mediu, depozite cu diferite maturitati, carduri de debit si de credit, in conditii accesibile de cost”, au subliniat reprezentantii Postei.

Mai mult, acestia au spus ca plata cu POS la oficiile postale va putea fi posibila incepand din anul 2016, atat pentru serviciile bancare, cat si pentru cele traditional postale.

Este o veste foarte buna pentru cei care vor sa trimita colete sau sa plateasca anumite servicii si care, in prezent, trebuie „sa se scotoceasca” in buzunare pentru marunt si cash.

"Semnarea acestui acord inseamna trecerea intr-o etapa avansata a unuia dintre proiectele-cheie in strategia de dezvoltare a Postei Romane. Intermedierea de servicii bancare dedicate clientilor traditionali ai Postei ii permite operatorului national de servicii postale sa-si diversifice portofoliul, conditie obligatorie pe o piata in care posta clasica isi accentueaza declinul. Mai mult, proiectul contribuie la reducerea ponderii pe care o reprezinta populatia nebancarizata din Romania, in contextul in care Posta Romana este una dintre companiile cu cele mai extinse retele teritoriale, inclusiv in zona rurala", a declarat directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu.

Ce parere aveti despre initiativele Postei Romane? Va incurajam sa comentati.

Sursa foto: Shutterstock: Posta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri