Fondatorii Skype, unul dintre cele mai mari servicii de chat la nivel global, aplicatie care a fost preluata de catre Microsoft in anul 2011, au anuntat ca vor dezvolta compania Starship Technologies si ca de anul viitor isi vor concentra activitatea pe a construi roboti specializati in livrari la domiciliu, in marile orase ale lumii, incepand cu anul 2016, noteaza presa internationala.

Ahti Heinla si Janus Friis, doi dintre fondatorii companiei Starship Technologies, sustin ca aparitia pe piata a robotilor care vor livra bunuri si alimente in mai multe orase cheie din lumea intreaga, este doar un inceput pentru viitorul curieratului intrat in era roboticii, acest proiect fiind disponibil intr-o prima faza doar in cateva orase mari din SUA.

Roboteii vor avea roti, fiind capabili sa transporte pana la doua sacose cu alimente si va avea capacitatea de a livra comenzile intr-un interval cuprins intre 5-30 de minute dintr-un anumit loc (magazin/punct de aprovizionare) spre domiciliul clientului.

Clientii vor putea selecta unde sa le fie livrate produsele, dar si intervalul orar in care acestea sa ajunga la ei. In timpul procesului de livrarem, cumparatorii vor putea sa monitorizeze locatia robotilor, prin intermediul unei aplicatii mobile.

„Viziunea noastra se invarte in jurul a trei axe de zero, si anume: zero costuri, zero timp de asteptare si zero impact asupra mediului. Vrem sa facem din acest proiect un exemplu pentru serviciile rapide de livrare, asa cum si Skype a facut telecomunicatiilor”, a spus Ahti Heinla, CEO al Starship Technologies, programator de origine estoniana.

Roboteii circula la viteze mici de numai 4 mile pe ora (peste 6 km/h) si se deplaseaza pe trotuare sau in zonele pietonale.
Starship Technologies testeaza acest prototip si planuieste sa lanseze aceste servicii pilot in cursul anului viitor.

Amazon si primii pasi in livrarile cu drone la domiciliu

Utilizarea dronelor a devenit una dintre cele mai cautate distractii de catre tineri in general, fiind inclusiv organizate concursuri intre roboti in aer. Dronele sunt in momentul de fata la mare cautare, iar viitorul in domeniu spune ca tot mai multe industrii vor deveni dependente de aceasta solutie de transport.

Este si cazul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, companie care a prezentat recent o modalitate inedita de a livra pachetele de cumparaturi catre clienti, prin intermediul unor drone.

Prime Air, asa cum este denumita tehnologia ce urmeaza a fi implementata de Amazon, ar putea deveni realitate in cel mult cinci ani, intrucat are nevoie de o serie de aprobari din partea autoritatilor americane.

Proiectul ar urma sa fie adaptat pentru inceput in SUA, iar prin intermediul acestuia, clientii care comanda produse din magazinul online ar urma sa isi primeasca pachetele comandate prin intermediul unei drone direct la domiciliu.

Ramane de urmarit cum va evolua aceasta tehnologie si daca viitorul in industrie catre asta va tinde, ori daca robotii aerului vor fi doar un pas in dezvoltarea din anii urmatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri