iCentre, unul dintre cei mai mari Apple Premium Reselleri prezenti pe piata din Romania, companie care la finele anului trecut, practic primul an intreg de activitate la nivel local, a reusit sa obtina venituri de circa 1 milion de euro, planuieste sa deschida cel putin alte doua noi magazine de profil la nivel local, reprezentantii companiei fiind in plin proces de negociere cu trei dintre cele mai importante centre comerciale din Capitala.

“Vrem cel putin inca doua magazine iCentre in tara, care cu siguranta se vor regasi, in acest stadiu al expansiunii, in Capitala. Bucurestiul este un oras cu valori de trafic ridicate. Avem o strategie de crestere pe zona de retail/consumer, iar focusul va fi directionat spre centrele comerciale din Bucuresti. In prezent suntem in discutii avansate cu viitorul centru comercial Park Lake Plaza, din sectorul 3 al Capitalei, pentru un nou spatiu, dar analizam cu atentie si posibilitatea deschiderii unui magazin in Mega Mall sau in Sun Plaza”, a declarat Bogdan Mihalcea, country manager iCentre Romania, intr-un interviu pentru Wall-Street.ro

Intrebat de wall-street.ro de posibilitatea sau optiunea de a deschide un spatiu comercial intr-o zona stradala si frecventata, din centrul Capitalei, de exemplu, managerul iCentre apreciaza ca un punct de vanzare, dar mai ales intr-un loc tranzitat este esential pentru un business asa cum este cel al unui Apple Premium Reseller. “Nu excludem posibilitatea de a deschide un viitor spatiu iCentre si stradar, dar o astfel de locatie este ceva mai pretentioasa. Pentru inagurarea unui nou spatiu de vanzare, investitia necesara se ridica la circa 300.000 de euro, suma care nu include si stocul de produse".

Bogdan Mihalcea a mai subliniat ca piata echipamentelor Apple din Romania se afla intr-o continua dezvoltare si estimeaza ca se situeaza intre 80 - 100 milioane euro in prezent.

iCentre detine in momentul de fata un singur spatiu de vanzare in centrul comercial Promenada din zona Floreasca a Capitalei.

Tot in acest an, eMAG, cel mai mare retailer online la nivel local, a inaugurat primul Apple Shop din Europa de Sud-Est, un concept care a necesitat o investitie comuna a gigantului din eCommerce si a Apple de circa 1 milion de euro, conform datelor companiei detinute de grupul Naspers si Iulian Stanciu.

Apple Shop este practic un spatiu comercial de circa 100 - 120 metri patrati situat in interiorul showroom-ului eMAG situat in cartierul bucurestean Crangasi, in care clientii au posibilitatea sa interactioneze mai usor cu echipamentele Apple, dar si sa primeasca sfaturi si directii din partea unor angajati pregatiti direct de catre Apple.

Acest lucru nu este totusi o noutate pentru piata din Romania, iStyle sau iCentre fiind doar doua exemple de reselleri autorizati ai Apple care au adus deja acest concept de cativa ani pe plan local.

iStyle ramane, insa, principalul concurent al iCentre la nivel local, concurand pe acelasi nivel de segment cu business-ul care are la baza un actionariat de origine malteza. iStyle numara in prezent sase spatii comerciale la nivel local, in cele mai importante orase din tara.

Pe langa eMAG, iStyle sau iCentre, pe lista distribuitorilor Apple din Romania se mai numara companii precum Noumax, Re-Store.ro, iRequest, Transilvae, Xstore sau IdeeaStore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri