Magnatul media Rupert Murdoch, presedintele News Corp., a achizitionat pachetul majoritar intr-o companie care ofera continut pentru telefoanele mobile, in intentia de a isi dezvolta divizia de Internet
News Corp. a achizitionat 51% din actiunile companiei Jamba, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 187,5 miilioane de dolari. Jamba este unul din liderii producatorilor de continut pentru telefoanele mobile, cea mai mare cota din vanzarile sale fiind reprezentata de tonurile de apel.

Jamba va fi integrata dupa finalizarea tranzactiei in cadrul diviziei News Corp de continut pentru telefoanele mobile, Mobizzo. Aceasta din urma este la randul sau subordonata Fox Mobile Entertainment, noua achizitie a News Corp urmand sa completeze serviciile oferite de trustul media.

Mobizzo realizeaza programe video pentru telefoanele mobile, cele mai cunoscute fiind asa zisele 'mobisodes', adica show-uri de durata scurta create special pentru telefonia mobila, dupa cele mai populare emisiuni si seriale ale canalului de televiziune Fox.

Tranzactia reprezinta o consolidare a afacerilor online ale News Corp. care tinteste sa devina cea mai importanta companie de media digitala. Tehnologia Jamba va fi folosita pentru creearea unor noi programe video pentru telefoanele mobile, fiind de asemenea prevazuta lansarea unui magazin virtual MySpace (de asemenea propritate a News Corp.) prin care sa fie comercializate tonurile de apel.

Tonurile de apel au ramas in continuare cea mai rentabila afacere in materie de continut pentru telefoanele mobile, desi segmentul video se dezvolta rapid. Interesul jucatorilor din piata media a crescut semnificativ in ultima perioada, acestia devenind constienti de faptul ca telefoanele mobile pot reprezenta o noua sursa consistenta de venit.

Noile generatii de telefoane mobile sunt dotate cu ecrane de dimensiuni mai mari de o rezolutie foarte buna, retelele de telefonie oferind de asemenea posibilitatea transferarii unor cantitati mai mari de date. Cu toate acestea, tonurile de apel raman in continuare principala sursa de venit, acest fapt fiind valabil si pentru Jamba.

Jamaba, care isi vinde produsele in peste 30 de tari, a obtinut 500 milioane de dolari din vanzari anul trecut, o suma de 10 ori mai mare decat cea obtinuta in 2003. News Corp a achizitionat Jamba de la compania VeriSign, care platise pentru Jamba 273 milioane de dolari acum doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri