Romanii cu venituri medii si peste medii isi schimba televizorul in medie o data la 6-7 ani, in timp ce clientii cu venituri mai mici o data la 8-9 ani, a declarat Victor Armaselu, directorul diviziei de consumer electronics din cadrul Samsung Romania, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de electronice si IT.

Vanzarile de televizoare vor ajunge anul acesta la circa un milion de exemplare, in crestere cu aproximativ 10% fata de 2014, cand s-au vandut in jur de 900.000 de unitati.

Cele mai mari vanzari sunt in ultimul trimestru al anului, perioada care cuprinde Craciunul si Black Friday si care aduce vanzari duble fata de alte trimestre din an. Astfel, ultimele trei luni din an inseamna in jur de 40% din vanzarile pe un an.

De asemenea, romanii cheltuie in jur de 1.350 de lei pentru achizitia unui televizor.

Samsung detine 45% din valoarea pietei de televizoare, aceasta fiind estimata la circa 300 de milioane de euro.

“Avem o cota stabila de aproximativ trei ani. Ca pret ne dorim sa adresam cat mai multi clienti, insa produsele noastre sunt in zona superioara de pret indiferent de segment”, spune Armaselu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri