Retailerul grecesc de echipamente GSM si accesorii Germanos a anuntat, miercuri, ca va pune capat acordului de cooperare cu firma greceasca de telecomunicatii TIM Hellas incepand cu data de 1 mai 2007, ca urmare a finalizarii tranzactiei de preluare a firmei Germanos de catre operatorul de telefonie mobila Cosmote.

Pana la acea data insa Germanos va continua sa reprezinta si sa distribuie produse si servicii TIM Hellas. Ulterior, Germanos intentioneaza sa suplineasca veniturile pierdute ca urmarea incheierii acordului cu TIM Hellas prin alte operatiuni rezultate din integrarea in Cosmote si in grupul mama Hellenic Telecoms (OTE), informeaza Rompres.

in 2005 compania italiana de telecomunicatii, Telecom Italia SpA si-a vandut filiala din Grecia, TIM Hellas Telecommunication SA, contra sumei de 1,1 miliarde de euro. Cu 2,3 milioane utilizatori, TIM Hellas este al treilea operator de telefonie mobila din Grecia si in 2004 a raportat vanzari de 840 milioane de euro si un profit operational de 121 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »