Lansarea pe piata a noului sistem de operare Windows Vista va genera anul viitor o activitate economica de 40 miliarde dolari si va crea 100.000 de noi locuri de munca in sase tari din Europa, potrivit concluziilor unui studiu dat publcitatii de firma de consultanta IDC.

Potrivit acestui studiu, realizat la comanda gigantului american Microsoft Corp., in primul an de la lansare, noul sistem de operare Windows Vista va fi instalat in peste 30 de milioane de computere personale din Danemarca, Franta, Germania, Polonia, Spania si Marea Britanie.

"Windows Vista va atrage dupa sine o cascada de beneficii economice, variind de la o crestere a gradului de ocupare a fortei de munca in regiune la o crestere a taxelor colectate si consolidarea bazei economice", se arata in studiul IDC,citat de Rompres.

Cele sase tari europene mentionate acopera aproximativ 65% din totalul sumelor cheltuite pentru IT in zona economica UE, adica Uniunea Europeana plus Croatia, Norvegia si Elvetia. in plus, IDC informeaza ca pentru fiecare euro incasat de Microsoft in Europa de pe urma sistemului Vista, alte companii (de genul producatori de PC-uri, firme de distributie si comercianti de programe software) castiga la randul lor peste 13 euro.

Studiul apare la doar o saptamana dupa ce Microsoft, cel mai mare producator mondial de programe software, a anuntat amanarea datei la care va fi lansat Vista in Europa, din cauza legislatiei europene referitoare la capitolul concurenta. Comisia Europeana a avertizat recent grupul MIcrosoft in legatura cu ingradirea liberei concurentei pe piata sistemelor de securitate IT prin includerea unor noi caracteristici in noul sistem de operare Vista. Cele doua parti discuta in prezent daca aceste elemente de securitate trebuie sau nu sa fie modificate.

Vista va fi ultima versiune a popularului sistem de operare Windows, sistem instalat in peste 90 la suta din computerele personale din lume. Acest sistem este responsabil pentru 30% din venituri si 60% din profitul operational realizat de Microsoft. IDC estimeaza ca la nivel mondial, in primul an de la lansare, Windows Vista va fi instalat in peste 100 de milioane computere personale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri