Siemens, unul dintre cei mai mari producatori de solutii tehnologice la nivel global, va inaugura in cursul anului viitor o fabrica de componente pentru vagoane in Sibiu, proiect care va necesita o investitie care va depasi cateva milioane de euro si in acelasi plan are in vedere angajarea a cateva sute de persoane, ca parte a unei actiuni de extindere a activitatii companiei la nivel local.

Cu investitia din Sibiu, compania germana detine trei facilitati de productie din orasul transilvanean, asta dupa ce prima fabrica a fost deschisa in vara anului 2003. Noua constructie va fi de fapt modernizarea fabricii Sykatec, conform datelor companiei germane.

Viitoarea facilitate de productie, in care vor fi realizate componente pentru vagoane, cu precadere pentru metrouri, va avea o suprafata de 8.000 mp, aproximativ 80% din totalul suprafetei fiind alocat spatiilor de productie si de depozitare. In viitoarea fabrica vor fi disponibile cinci sectii de productie, printre acestea numarandu-se prelucrarea tablei, sudura, revizie si montaj, precum si vopsitorie cu pulberi uscate si cablaje.

Compania germana este unul dintre cei mai activi investitori straini la nivel local, asta dupa ce in cursul anului trecut a demarat constructia unui centru de Research & Development (R&D) in Cluj Napoca, proiect pe care l-a inaugurat la debutul acestui an.

“Urmarim trei piloni de dezvoltare atat la nivel local cat si la nivel global, iar acestia vor fi concentrati in cea mai mare parte pe digitalizare, automatizari si electrificare, trei directii care vor cunoaste cresteri sustinute in urmatorii ani. In cursul anului trecut am investit 4,5 milioane euro in Cluj Napoca, intr-un centru de R&D, fiind o dovada a increderii companei pe plan local. (...) Lucram, de asemenea, la dezvoltarea unei fabrici in Sibiu, in care vor fi produse componente pentru vagoane, proiect care ar urma sa fie finalizat in prima parte a anului 2016”, a declarat George Costache, CEO al Siemens Romania.

Potrivit reprezentantului Siemens, in ultimii ani, compania s-a dezvoltat in mod sistematic in mai multe segmente de afaceri, atat in zona de software cat si IT, focusul fiind acela de a urmari noi oportunitati de crestere in acest domeniu.

“Peste 300 de angajati sunt dedicati activitatilor noastre de cercetare-dezvoltare IT in centrele de competenta regionala si internationala din Brasov si Cluj – Napoca. (...) Viitorul inseamna inovatie in inginerie, tehnologie avansata si capacitatea de adaptare la un mediu aflat intr-o continua schimbare. Investitia in cercetare-dezvoltare, precum si adaptarea unor noi tehnologii care si-au dovedit deja rezultatele pe alte piete, sunt pilonii pe care Romania poate continua sa creasca”, a aratat CEO-ul Siemens Romania.

La finele anului fiscal 2014, compania germana a inregistrat la nivel local afaceri de 138 de milioane de euro si numara circa 1.700 de angajati in Romania. Grupul german detine patru fabrici in orasele Sibiu si Buzias, in care se produc sisteme si componente pentru automatizari, alaturi de alte patru centre ce cercetare-dezvoltare (R&D) in domeniile IT si energie, localizate in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca.

Siemens aniverseaza in acest an 110 ani de prezenta pe piata locala, dupa ce a intrat pe piata din Romania in anul 1905. Principalii concurenti ai Siemens in Romania, dar si la nivel global sunt alti mari giganti tehnologici, asa cum este cazul Schneider Electric, General Electric sau grupul olandez Philips.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri