D-Link lanseaza 2-Bay Network Storage Enclosure pentru birourile de acasa sau micile companii, pentru a stoca si a rula, in conditii de siguranta, continut media digital
D-Link, furnizor de solutii complete pentru consumatori individuali si companii, a prezentat ieri un 2-Bay Network Storage Enclosure (sistem de stocare in retea) conceput astfel incat sa imbunatateasca rularea in comun a fisierelor multimedia, sa securizeze date importante si sa ruleze continut catre playere video, oferind in acelasi timp un back-up (sistem de siguranta) si capabilitati de recuperare de continut fara precedent la nivelul dispozitivelor pentru consumatori individuali si mici companii.

Noul D-Link 2-Bay Network Storage Enclosure (DNS-323) este primul de acest tip care incorporeaza un set complet de tehnologii de generatie urmatoare, inclusiv o conexiune rapida Gigabit Ethernet, suport pentru doua hard drive-uri interne 3.5-inch SATA, un server FTP incorporat pentru accesarea fisierelor prin Internet, server media UPnP audio visual (UPnP AV) incorporat, pentru rulare de continut digital in conditii de performanta superioara, catre playere media compatibile cum ar fi familia de produse D-Link MediaLounge si tehnologia RAID 1 pentru asigurarea fisierelor importante (back up si mirroring).

Acest Network Storage Enclosure reprezinta urmatoarea generatie de sisteme de stocare, ca nivel de performanta si protectie, oferind o solutie extrem de puternica si de flexibila pentru stocarea si rularea in comun a fisierelor media digitale, in reteaua de acasa sau de la birou, ori prin Internet, a declarat AJ Wang, Chief Technology Officer, D-Link. Oferta se adreseaza cerintelor crescande ale pietei pentru a stoca un volum de date tot mai mare, acasa sau la birou, dar furnizeaza in acelasi timp sisteme incorporate de protectie, pentru a pastra intacte elemente valoroase: date, fotografii, fisiere video si alte fisiere importante.

Cand este utilizat cu drive-uri SATA interne, DNS-323 permite utilizatorului sa ruleze in comun documente, fisiere si continut digital media cum ar fi muzica, fotografii si continut video, impreuna cu toti cei din reteaua de acasa sau de la birou. Transferurile de date spre si dinspre acest dispozitiv sunt securizate prin desemnarea anumitor drepturi pentru anumiti utilizatori individuali sau grupuri de utilizatori.

Cand configureaza DNS-323, utilizatorul are abilitatea de a crea utilizatori si grupuri, repartizandu-i pe fisiere cu permisiuni fie read (citeste), fie read/write (citeste/scrie). Aceste caracteristici sunt ideale pentru mediul dintr-un birou mic, in care exista date sensibile la anumiti angajati, sau in mediul de acasa, pentru a va asigura ca toti copiii familiei au acces doar la materiale corespunzatoare varstei lor.

Multi utilizatori de retele home si proprietari de mici companii, pasionati de tehnologie, cer sa existe flexibilitate in capacitatea de stocare a produselor pe care le cumpara. Aceste "storage enclosures" ofera aceasta optiune, a declarat la randul sau Joyce Putscher, analist principal pe probleme de conectivitate rezidentiala, In-Stat.

Pe masura ce gradul de mobilitate creste, creste si dorinta consumatorului de a accesa anumite fisiere cand este departe de casa sau de birou, ceea ce face sa devina tot mai important accesul de la distanta. Acest enclosure se adreseaza exact acestor necesitati si multor altora care au aparut pe piata dispozitivelor de stocare in retea, a adaugat acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri