Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicatii de pe piata locala, vrea sa isi creasca businessul generat de clienti din Romania, in prezent majoritatea veniturilor fiind realizat din exportul de servicii catre Europa de Vest si SUA, a declarat intr-o conferinta de presa, Raoul Ros, directorul general al companiei cu afaceri de 81,3 milioane de euro anul trecut.

“In prezent avem mai mult succes in strainatate decat in Romania si vrem sa avem mai mult business la nivel local decat aveam in trecut. Ne intereseaza zona administrativa, cea de transporturi”, a declarat Ros.

Managerul nu a dorit sa precizeze cat din businessul Alcatel –Lucent Romania este generat de clienti locali si cat de cei din strainatate. De asemenea,el nu a oferit informatii despre evolutia cifrei de afaceri a companiei in acest an.

Alcatel-Lucent a avut anul trecut afaceri 81,3 milioane de euro si profit net de 4,5 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. In 2014 compania a raportat un numar mediu de 1.265 de angajati.

“Ne intereseaza sa crestem pe doua segmente. Primul este cel de infrastructura folosita si in cazul marilor operatori telecom si ne referim aici la domenii precum transporturi, cai ferate si clienti precum CFR sau STS. Al doilea segment este cel enterprise, al companiilor mari din domeniul bancar sau cel auto. Pentru aceste companii putem oferi servicii cloud, de infrastructura IT”, a explicat managerul.

1.600 de oameni in Romania, dintre care peste 1.500 la Timisoara

Printre clientii Alcatel-Lucent in Romania se numara operatori telecom precum Orange, Vodafone, Telekom, dar si companii de stat precum CFR sau STS.

Alcatel-Lucent are 1.600 de angajati in Romania, cei mai multi, peste 1.500, fiind in Timisoara. De asemenea, in jur de 50-60 de oameni lucreaza in Bucuresti. La Timisoara, aproximativ 600 de angajati lucreaza in departamentul de cercetare si dezvoltare, tot 600 de oameni lucreaza in cadrul diviziei de management al serviciilor, iar restul de circa 300 ofera servicii de operare de retele pentru clienti locali si din strainatate.

De la inceputul anului compania a recrutat 180 de oameni, dintre care 60 sunt tineri fara experienta, recrutati direct din universitate. In urma cu doua luni, Iulia Iliescu, directorul de resurse umane al companiei pentru zona Europei de Sud-Est afirma pentru wall-street.ro ca furnizorul de servicii si echipamente telecom vrea sa mai angajeze oameni pentru ocuparea a 90 de pozitii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri