ANCOM, organizatia care reglementeaza piata locala de telecomunicatii, nu a primit sesizari nici de la utilizatori si nici de la Vodafone si Telekom, cei doi operatori care de cateva zile sunt intr-o disputa publica privind o campanie comerciala a Vodafone, au declarat pentru wall-street.ro, reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Conflictul a inceput in mod public in urma cu doua zile cand cei de la Vodafone au anuntat ca numarul 0722.10.10.10, folosit in campania de comunicare “Gratis la Cartela! Primesti si net si telefon” pentru utilizatorii prepaid a fost restrictionat de catre Telekom Romania.

Pentru a continua campania prin care utilizatorii primesc internet si credit pentru un telefon gratuit de la Vodafone, operatorul a gasit solutia de a directiona utilizatorii Telekom Romania care nu s-au inscris inca in promotie sa o faca folosind site-ul www.vodafone.ro.

Drept raspuns cei de la Telekom au declarat ca au restrictionat apelurile catre numarul Vodafone pentru ca era „utilizat in scopuri comerciale in cadrul unei campanii publicitare cu incalcarea prevederilor acordului de interconectare dintre cele doua parti”. De asemenea, oficialii Telekom spun ca au luat aceasta decizie dupa ce au anuntat in prealabil Vodafone.

“In cadrul campaniei mentionate au fost incalcate prevederile contractului de interconectare intre parti, prin folosirea numarului respectiv pentru alte servicii decat cele agreate prin contract. Telekom Romania Mobile Communications S.A. a notificat Vodafone Romania in data de 4 decembrie 2015”, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii Telekom.

Niciunul dintre cei doi operatori nu a oferit detalii despre cate persoane au sunat la 0722.10.10.10 sau de cate ori a fost apelat numarul.

Pe de alta parte, oficialii Vodafone au afirmat ca isi respecta obligatiile contractuale, inclusiv pe cele referitoare la confidentialitatea acordului dintre parti
“Astfel incat lasam in competenta autoritatilor abilitate sa remedieze aceasta situatie”, ai declarat acestia.

Cei de la ANCOM spun ca nu au primit nicio sesizare cu privire la acest caz.. Printre alte autoritati care ar mai putea fi contactate se numara Consiliul Concurentei sau cele de protectie a consumatorului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri