Operatorii romani din domeniul telefoniei mobile nu doresc reglementarea imediata a tarifelor de roaming aplicate utilizatorilor individuali, considerand ca piata va reduce in mod natural aceste tarife, informeaza un comunicat transmis vineri de Ministerul Integrarii Europene (MIE) remis Rompres.

Aceasta este principala concluzie a reuniunii desfasurate vineri, in care s-a urmarit elaborarea unei pozitii a Romaniei fata de propunerea Comisiei Europene privind Regulamentul pentru tarifele de roaming. La discutii au participat reprezentanti ai MIE, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, ai Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si operatori de telefonie mobila. Reprezentantii Vodafone si Orange au aratat ca o reducere a tarifelor de roaming poate duce la cresterea tarifelor nationale, mentionand si ca o reglementare excesiva a pietei poate reduce concurenta.

Comisia Europeana a propus plafonarea tarifelor de roaming atat pentru piata de gros (tarifele practicate de operatori intre ei pentru utilizarea retelelor), cat si pentru piata de detail (pretul convorbirii roaming perceput utilizatorului final). Prin propunerea de regulament, Comisia urmareste protectia consumatorilor, astfel incat utilizatorii de telefonie mobila sa nu plateasca tarife excesive pentru serviciile de roaming in cadrul Comunitatii. De asemenea, se urmareste stimularea concurentei intre operatorii de telefonie mobila.

Propunerea Comisiei se afla, in prezent, in procedura de codecizie, adica forma finala a Regulamentului va fi decisa de statele membre, reunite in Consiliul UE, si de Parlamentul European.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri