Produsele premium nu se vand daca sunt la reduceri, pretul fiind un influentator mic atunci cand vorbesti de gadget-uri sau sisteme electronice de mii sau chiar zeci de mii de lei, spune Lucian Radulescu, seful Sony pe Romania si Moldova. “Produsele premium se vand mai degraba daca oferi facilitati suplimentare, care nu tin de pret”, spune el.

Intr-un interviu exclusiv cu wall-street.ro, Lucian a detaliat tendintele din piata electroIT, modificarile ce au avut loc in 2015 dar si ce efecte are iesirea Domo, nu de mult unul dintre cei mai puternici retaileri electroIT, asupra pietei.

In ceea ce priveste produsele high end, de exemplu televizoare 4K, Lucian spune ca a incercat sa le vanda si la promotii, insa nu a functionat. “In schimb, clientii care achizitioneaza in mod normal astfel de televizoare, prefera facilitati suplimentare precum o garantie mai extinsa sau instalare profesionala, facuta in casele lor, gratuit”, spune el.

In prezent, 40% din vanzarile de televizoare Sony sunt cu Android, crescand de asemenea interesul pentru diagonale mari.

Citeste maine, in wall-street.ro, interviul complet cu Lucian Radulescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri