Compania japoneza producatoare de electronice, Hitachi, a declarat ca se asteapta sa inregistreze pierderi in anul fiscal 2006-2007, de 468 milioane dolari, suma anuntata initial ca profit. Pe fondul costurilor cauzate de problemele tehnice, Hitachi a declarat ca se asteapta sa aiba pierderi in valoare de 55 miliarde de yeni (468 milioane de dolari) pentru acest an fiscal, in discordanta cu planul initial, care prevedea profituri de 55 miliarde de yeni.

Principalul producator de electronice de pe piata japoneza a declarat ca va acoperi pagubele cauzate de defectarea, in iunie, a doua dintre turbinele principale ale companiei de electricitate pe care le-a furnizat companiei Chubu Electric Power.

In august, grupul Hokuriku Electric Power a descoperit defectiuni la toate cele trei turbine, produse de Hitachi, ce alimentau un reactor nuclear. Profiturile grupului japonez au fost afectate si de reducerea preturilor la hard-diskuri si vanzarile scazute ale aparatelor de aer conditionat in Japonia.

"Principalele probleme pe termen scurt ale companiei sunt defectiunile la turbinele furnizate si reducerea castigurilor din vanzarea hard-diskurilor, dar si mai important este faptul ca aparent nu au un plan de afaceri inchegat", a precizat potrivit NewsIn seful departamentului de investitii al companiei Yasuda Asset Management, Masaki Iso.