Istoria recenta ne-a invatat ca nu ne putem astepta ca autonomia terminalelor noastre mobile sa dureze mai mult de 24 de ore, fara incarcare. Baterii mai mari sunt, poate, o solutie neinspirata, si incarcarea rapida o consolare minora.

Nu este deci de mirare ca marii producatori incearca sa gaseasca solutii alternative. Apple, de exemplu, a scos pe piata carcase care prelungesc autonomia smartphone-ului, in timp ce Sony lucreaza la un nou tip de baterii care prelungesc durata de viata cu 40% decat echivalentul litiu-ion. Cheia? Baterii litiu-sulf, compus cunoscut ca prelungind autonomia bateriilor.

Problema este ca sulful se degradeaza foarte rapid; Sony ar fi rezolvat aceasta problema, sau este aproape de a o rezolva. Daca totul va merge conform planului, primele terminale mobile cu acumulator mult mai eficient vor fi lansate in jurul anului 2020, scrie Engadget.com.

Sursa foto: Shutterstock: Incarcator

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri