Apple a cerut justitiei americane sa oblige Samsung sa plateasca inca 180 de milioane de dolari intr-un proces in care rivalul sau sud-coreean a achitat in urma cu o saptamana daune de 548 milioane de dolari pentru ca a incalcat patente ale Apple.

Potrivit documentelor depuse in instanta de Apple, suma de 180 de milioane de dolari ar reprezenta daune suplimentare si dobanzi, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Aceste daune suplimentare au fost determinate de cinci produse Samsung care ar fi incalcat patente detinute de Apple si au fost comercializate dupa ce instanta a dat in 2012 o decizie impotriva Samsung, sustine compania americana.

Procesul dintre cei mai mari doi producatori de smartphone-uri si tablete a inceput in 2011, cand Apple a acuzat compania din Coreea de Sud ca i-a incalcat mai multe patente si a copiat elemente din design-ul iPhone.

Instanta din SUA a decis in 2012 ca Samsung sa plateasca daune in acest proces de 930 de milioane de dolari, insa in mai totalul a fost redus cu 382 milioane de dolari. Samsung a platit la mijlocul lunii decembrie 548,2 milioane de dolari, dar a contestat la Curtea Suprema din SUA decizia privind daunele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri