Divizia de telefonie mobila a inregistrat o crestere semnificativa
Grupul de firme K Tech - Ultra PRO a consemnat, in anul 2004, o cifra de afaceri de 66,5 milioane de dolari, cu 42 la suta mai mult comparativ cu 2003, depasind estimarile initiale cu 6,5 de milioane de dolari, informeaza un comunicat al societatii.

In primele trei trimestre ale anului trecut, cifra de afaceri a grupului s-a situat in jurul valorii de 15 milioane dolari, in timp ce ultimele trei luni au adus incasari de 21,7 milioane dolari.

In privinta contributiei diferitelor tipuri de activitati la rezultatele grupului, distributia, realizata de societatea K Tech Electronics, a asigurat 60 la suta din totalul vanzarilor, iar segmentul de retail, respectiv lantul de magazine Ultra PRO Computers, restul de 40 la suta. Activitatea de distributie a K Tech Electronics s-a desfasurat in 2004 printr-un numar de aproximativ 1.500 parteneri.

O crestere importanta a fost consemnata de divizia de telefonie mobila din cadrul Ultra PRO Computers, care a raportat vanzari de 2,72 milioane dolari, rezultat care plaseaza societatea intre primii 10 dealeri Connex. Din aceasta cifra, 89 la suta reprezinta vanzarile de terminale mobile, 8 la suta conectarile pe baza de abonament si 3 la suta conectarile pe baza de cartele pre-paid.

Grupul a vandut, in 2004, aproximativ 48.000 sisteme Ultra PRO, cu 60 la suta mai mult decat cu un an in urma.

In prezent, grupul are o retea formata din 56 magazine, din care 18 in Bucuresti si restul in orase importante din tara. Investitia totala in deschiderea de noi magazine a totalizat doua milioane euro in 2004. Reteaua va ajunge la sfarsitul anului 2005 la un numar estimat de 80 de locatii in intreaga tara.

Conform unor studii efectuate de companii independente, grupul K Tech - Ultra PRO detinea o cota de 20,9 la suta din piata de componente hardware si sisteme IT din Romania la finele anului 2004, se precizeaza in comunicat.

Incepand cu anul 2003, grupul include si Ultra PRO Software, companie specializata in solutii software si hardware integrate. Grupul K Tech - Ultra PRO este detinut de Cristian Fughina si Alina Fughina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri