Grupul finlandez Nokia a preluat controlul companiei franceze Alcatel-Lucent in urma unei oferte de 15,6 miliarde de euro, constand intr-un schimb de actiuni, si va incepe saptamana urmatoare integrarea operatiunilor, potrivit Reuters.

Achizitia va pozitiona Nokia mai bine pe piata echipamentelor destinate companiilor de telecomunicatii, unde concureaza cu Ericsson (Suedia) si Huawei (China), scrie Mediafax.

Autoritatea pentru piata de capital din Franta a informat ca rezultatele preliminare ale ofertei arata ca Nokia ar detine aproximativ 79% din actiunile Alcatel. Ofertele, derulate in Franta si Statele Unite, vor fi redeschise in cursul acestei luni, iar rezultatele finale vor fi anuntate abia in februarie.

Nokia a anuntat ca va trece rapid la integrarea celor doua companii, inainte de incheierea formala a tranzactiei, asteptata in primul trimestru.
Actiunile Nokia se aflau in crestere usoara in a doua parte a sedintei, cu 0,6%, in timp ce bursa din Finlanda a scazut cu 2,1%.

Cotatia Nokia este totusi cu aproximativ 10% sub nivelul din aprilie anul trecut cand a anuntat preluarea, din cauza temerilor investitorilor privind procesul de integrare si eventuale concesii pe care grupul le-ar putea face guvernului francez.

Tranzactia, cea mai mare din istoria companiilor finlandeze, urmeaza unui sir de fuziuni si achizitii prin care Nokia s-a restructurat in ultimii ani.
In 2013, Nokia a preluat controlul afacerii pentru echipamente destinate retelelor prin achizitia participatiei Siemens intr-o companie mixta, iar in 2014 a vandut productia de telefoane mobile catre Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri