Achizitia va pozitiona Nokia mai bine pe piata echipamentelor destinate companiilor de telecomunicatii, unde concureaza cu Ericsson (Suedia) si Huawei (China), scrie Mediafax.

Autoritatea pentru piata de capital din Franta a informat ca rezultatele preliminare ale ofertei arata ca Nokia ar detine aproximativ 79% din actiunile Alcatel. Ofertele, derulate in Franta si Statele Unite, vor fi redeschise in cursul acestei luni, iar rezultatele finale vor fi anuntate abia in februarie.

Nokia a anuntat ca va trece rapid la integrarea celor doua companii, inainte de incheierea formala a tranzactiei, asteptata in primul trimestru.
Actiunile Nokia se aflau in crestere usoara in a doua parte a sedintei, cu 0,6%, in timp ce bursa din Finlanda a scazut cu 2,1%.

Citeste si:

Cotatia Nokia este totusi cu aproximativ 10% sub nivelul din aprilie anul trecut cand a anuntat preluarea, din cauza temerilor investitorilor privind procesul de integrare si eventuale concesii pe care grupul le-ar putea face guvernului francez.

Tranzactia, cea mai mare din istoria companiilor finlandeze, urmeaza unui sir de fuziuni si achizitii prin care Nokia s-a restructurat in ultimii ani.
In 2013, Nokia a preluat controlul afacerii pentru echipamente destinate retelelor prin achizitia participatiei Siemens intr-o companie mixta, iar in 2014 a vandut productia de telefoane mobile catre Microsoft.