Apple ar putea reduce productia celor mai recente modele iPhone cu 30% in trimestrul ianuarie-martie, din cauza stocurilor in crestere, scrie publicatia nipona Nikkei, scrie Mediafax.

Stocurile de smartphone-uri iPhone 6s si 6s Plus au crescut de la lansarea acestora in septembrie, iar productia va fi redusa pentru a permite dealerilor sa scada cantitatile aflate in depozite, potrivit Nikkei.

Informatia a cauzat declinul actiunilor Apple cu 2,5%, fiind afectate, de asemenea, si titlurile furnizorilor de componente pentru iPhone 6s si 6s Plus.

"Este o reducere de productie care atrage atentia asupra cererii mai slabe inregistrate de Apple de la lansarea 6s. Wall Street se pregatea pentru o scadere (a productiei, n.r.), dar amploarea acesteia este un pic ingrijoratoare", a declarat analistul FBR Capital Markets Daniel Ives.
Reprezentantii Apple nu au fost disponibili imediat pentru comentarii, dar unii furnizori taiwanezi au indicat drept dovezi ale perspectivelor slabe declinul vanzarilor, acordarea de subventii de stat in China unui producator de componente, precum si faptul ca angajatii companiei respective nu vor lucra de Noului An chinezesc.

In provincia Henan din China, autoritatile au anuntat in aceasta saptamana ca au acordat subventii in valoare de 12,5 milioane de dolari Foxconn, companie care asambleaza iPhone. Subventiile sugereaza ca autoritatile sunt ingrijorate de capacitatea Foxconn de a mentine toate locurile de munca, de cateva sute de mii doar in Henan.

Citeste si:
Cu noua lansare S7, Samsung seamana si mai mult cu Apple
Cu noua lansare S7, Samsung...

Un alt furnizor a afirmat ca Foxconn a acordat angajatilor liber in perioada Anului Nou chinezesc, care cade pe 8 februarie, in loc sa plateasca suplimentar pentru a pastra tine liniile de productie deschise, ca in trecut.
Analistii estimeaza ca veniturile Apple vor creste cu mai putin de 4% in anul fiscal 2016, ritm cu mult inferior avansului de 28% inregistrat in anul fiscal precedent, incheiat in luna septembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Orange permite apeluri Wi-Fi si pentru iPhone-uri