Un tribunal belgian a solicitat companiei Google sa inceteze reproducerea unor articole in limba franceza, preluate din ziare locale precum La Derniere Heure, La Libre Belgique si Le Soir, in sectiunea de stiri a paginii de Internet pentru utilizatorii din Belgia, anunta publicatia CBC News. In cazul in care oficialii gigantului nu vor reactiona, compania va urma sa fie amendata cu un milion de euro zilnic.

Plangerea la adresa companei care detine cel mai utilizat motor de cautare pe Internet din lume a fost inaintata de Asociatia Belgiana a Editorilor de Ziare, o organizatiecare administreaza drepturile dereproducere totala sau partiala a materialelor publicate in presa in limba franceza si germana din Belgia.

Potrivit secretarului general al acestei asociatii, Margaret Boribon, organizatia a inceput sa anunte si alte organizatii europene cu activitate in acelasi domeniu asupra rezultatelor actiunii in instanta, urmand ca fiecare publicatie va decide separat ce daune ar trebui sa primeasca sin partea companiei americane.

Reprezentantii Google nu au fost disponibili pentru comentarii.

Google a anuntat de curand ca va lansa un nou serviciu numit Google News Archive Search prin care le va permite utilizatorilor sa efectueze cautari si vizualizari in arhive de ziare, reviste si alte publicatii. Unele dintre acestea dateaa chiar de acum 200 de ani, ceea ce subliniaza inca o data importanta servciului de stiri in dezvoltarea de continut a companiei.

Google si Associated Press au confirmat in aceasta vara acordul dintre cele doua companii, in ceea ce priveste licenta pe care Google o obtine pentru a putea prelua stiri de la AP, informatiile acestea urmand sa fie folosite pentru serviciile Google, nu insa si pentru Google News.

Pe de alta parte, Reuters, rivalul AP si AFP, colaboreaza in mod activ cu Google, pentru a-si promova stirile prin intermediul Google News. Google si Reuters au incheiat un parteneriat, prin care agentia de presa Reuters ofera o varietate de stiri, informatii si date pentru Google Finance, un site financiar separat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri