Producatorul japonez de echipamente electronice Toshiba Corp. a anuntat, marti, retragerea de pe piata a 340.000 de baterii produse de Sony Corp. pentru laptopurile sale din cauza unor probleme la reincarcarea bateriilor, acesta fiind ultima dintr-o serie de probleme jenante cu bateriile pentru grupul Sony.
Potrivit purtatorului de cuvant de la Toshiba, Keisuke Omori, au fost constatate unele cazuri in care bateriile respective nu au mai putu fi reincarcate, desi pana la aceasta data nu au fost semnalate cazuri de ranire sau alte accidente.

Retragerea afecteaza 100.000 de baterii pentru laptop in SUA, 45.000 in Japonia si restul in celelate parti ale lumii. Problemele au fost identificate la bateriile lithium-ion Sony incluse in laptopurile Toshiba din gama Dynabook si Satellite, produse in perioada martie-mai 2006, informeaza Rompres.

Defectul semnalat de Toshiba nu este legat in mod direct de o alta problema care a determinat luna trecuta grupurile Dell si Apple sa retraga de pe piata mai multe milioane de baterii pentru laptop produse de Sony, in urma semnalarii unor cazuri in care bateriile respective s-au supraincalzit si chiar au luat foc.

Dell Inc., cel mai mare producator mondial de calculatoare personale, a cerut clientilor sai sa returneze 4,1 milioane baterii pentru laptop, in timp ce Apple Computer Inc. a retras de pe piata alte 1,8 milioane baterii. in ambele cazuri bateriile lithium-ion cu probleme au fost produse de Sony Energy Devices Corp., o divizie a grupului Sony Corp.

Toate aceste probleme de productie cu bateriile lithium-ion pentru laptop intervin intr-un moment crucial pentru grupul Sony, care incearca in prezent sa-si restructureze activitatile sub conducerea primului sau director comercial non-japonez, Howard Stringer.

La inceputul acestei luni Sony a anuntat ca va amana, pentru luna martie 2007, data lansarii in Europa a mult-asteptatei sale console de jocuri video PlayStation 3. Saptamana trecuta Sony a anuntat ca si lansarea noului music player Walkman digital va fi amanata din cauza unei defectiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri