Operatorul bulgar de telefonie mobila - Globul introduce serviciile i-mode in Bulgaria, fiind prima subsidiara a Cosmote Group care participa la alianta internationala i-mode, informeaza un comunicat al Cosmote Group.

Introducerea i-mode pe piata comunicatiilor mobile din Bulgaria este rezultatul cooperarii dintre Globul, Cosmote Grecia si partenerul strategic NTT DoCoMo, liderul pietei de telefonie mobila din Japonia, ca urmare a succesului tehnologiei i-mode ce inregistreaza 53 de milioane de utilizatori din 16 tari ale lumii.

Cosmote a lansat i-mode in Grecia in iunie 2004, si aproape un an mai tarziu, compania a introdus serviciile i-mode prin reteaua 3G. Obiectivul strategic al Cosmote Group este de a oferi servicii i-mode pe toate pietele din Europa de Sud Est in care opereaza.

Globul este primul operator european care a dezvoltat infrastructura platformei si lanseaza i-mode intr-un timp record de mai putin de 6 luni, in acelasi timp fiind unul dintre putinii operatori care ofera serviciul inca de la lansare tuturor clientilor sai, atat cei cu abonament cat si cei cu cartela.

i-mode reprezinta o noua experienta pentru toti utilizatorii, ofering servicii unice si inovatoare pe telefonul mobil. i-mode este un serviciu care permite utilizatorilor sai sa acceseze cu usurinta o varietate extinsa de continut tematic la viteze rapide, precum si aplicatii de tip email, la preturi accesibile.

Globul ofera posibilitatea de a accesa 45 de pagini de internet i-mode, in colaborare cu furnizori de continut bine cunoscuti, atat locali cat si internationali. La lansare, compania ofera trei telefoane mobile i-mode, Samsung S400i, Motorola L6 i-mode si Motorola L7 SLVR i-mode. Globul propune tarife i-mode avantajoase pentru a-si familiariza clientii cu noiile servicii, oferind acces gratuit la serviciul i-mode (pana la 5MB) pana pe data de 31 octombrie. Globul intentioneaza sa isi diversifice gama de telefoane mobile si pagini de internet compatibile cu i-mode.

Prin introducerea serviciilor i-mode pe piata telecomunicatiilor mobile din Bulgaria, Globul devine primul operator in sectorul serviciilor de date. Prioritatile viitoare ale companiei includ dezvoltarea si extinderea serviciilor de date in Bulgaria, cresterea aportului acestora la veniturile companiei, intensificarea loialitatii clientilor sai si promovarea imaginii corporative la nivel international.

Globul este o companie 100% detinuta de Cosmote, liderul pietei de telecomunicatii in Grecia si cel mai de succes operator regional din Europa de Sud Est. La sfarsitul lunii iunie 2006, Globul avea 99,6% acoperire a populatiei din Bulgaria si peste 97% acoperire geografica. Cota de piata a companiei a atins 39%, reprezentand 2,7 milioane de clienti la sfarsitul lunii iunie 2006. in primul semestru al anului 2006, contributia Globul la veniturile Cosmote Group a fost de 15%, iar contributia la EBITDA (Profitul inainte de Impozitare si Deducerea Amortizarilor, Deprecierilor si Dobanzilor) a fost de 15%.

La sfarsitul anului 2005, Globul a inregistrat venituri de 274,1 milioane euro, o crestere cu 54,4% fata de anul precedent. EBITDA a inregistrat crestere de 106,4%, ajungand la 93,7 milioane euro. Compania a inregistrat un profit net de 26,3 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri