Microsoft a raportat venituri si profit in scadere pentru ultimele trei luni ale anului trecut, al doilea trimestru al anului fiscal, insa rezultatele au fost mai bune decat cele estimate de analisti, iar actiunile companiei au crescut cu peste 8%, potrivit CNBC.

Veniturile au scazut cu 10%, la 23,8 miliarde dolari (standarde de contabilitate americane), iar profitul cu aproape 15%, la 5 miliarde de dolari. Veniturile ajustate, raportate non-GAAP, au scazut cu 2%, la 25,69 miliarde dolari, iar profitul a urcat cu 8%, la 6,27 miliarde dolari , conform Mediafax.

Fara impactul pe care dolarul puternic il are asupra raportarii rezultatelor din afara SUA, veniturile au urcat cu 3%, iar profitul cu 20%.
Titlurile companiei au crescut chiar si cu peste 8% in tranzactiile cu contracte futures realizate in afara programului de tranzactionare al bursei din SUA.Investitorii sunt entuziasmati in mod deosebit de evolutia afacerilor Microsoft, noteaza CNBC. Astfel, compania a anuntat vanzari realizate, dar care vor fi raportate la o data ulterioara, de 25 miliarde dolari, in timp ce analistii estimau 23 miliarde dolari.

"Se pare ca Microsoft beneficiaza de un trend pozitiv in 2016 in loc sa incetineasca, iar evolutia este diferita fata de ceea ce auzim de la alte companii din IT", a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

Compania a anuntat si ca a transferat catre actionari in ultimele trei luni ale anului trecut 6,5 miliarde de dolari, prin programe de rascumparare de titluri proprii si acordare de dividende.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri