Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a anuntat miercuri ca a alocat aproape o jumatate de milion de numere noi pentru patru operatori de telefonie fixa, cea mai mare alocatie revenind companiei Intercom.

Intercom a primit 411.000 de numere noi, urmat de compania Airnet, care a primit 50.000 de numere, iar companiile TV SAT 2002 si Vessa Telecom au primit 11.000 de numere fiecare, potrivit datelor citate de NewsIn. Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRC pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au atins valoarea de 62 milioane, potrivit datelor oferite de institutie.

Numarul utilizatorilor de servicii de telefonie fixa depasea 4,39 milioane la sfarsitul anului trecut, piata fiind dominata de fostul monopol de stat, RomTelecom, in prezent detinut in proportie de 54% de grupul elen OTE. La sfarsitul anului 2005, pe piata telefoniei fixe erau 74 operatori alternativi activi, cu o cota totala de piata de aproximativ 10%.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Situatia STB, prezentata de directorul general al companiei