Cu o investitie de patru milioane de euro, compania germana de software SAP va deschide in martie 2007 un centru global de consultanta (Global Delivery Center) la Bucuresti, pentru a sustine dezvoltarea serviciilor de consultanta SAP la nivel mondial, au anuntat miercuri reprezentantii companiei.

Centrul va oferi servicii de consultanta cu valoare adaugata pentru proiectele SAP din intreaga lume si in special din Europa, contribuind astfel la extinderea retelei globale de consultanti SAP. Compania vizeaza o forta de munca romaneasca de inalta calificare, care va furniza servicii eficiente si replicabile, sustin sursele citate. Centrul isi va incepe activitatea cu aproximativ o suta de consultanti, cu experienta in implementarea de proiecte ERP (planificarea resurselor intreprinderii) sau in domenii specifice de afaceri.

"SAP Romania va sustine deschiderea centrului de consultanta in Bucuresti. Echipa noastra va furniza suport in activitatea de recrutare si instruire a specialistilor centrului, precum si pentru instalarea acestuia intr-o noua locatie, anul viitor", a declarat citat de NewsIn, Valentin Tomsa, director general, SAP Romania.

"O data cu deschiderea acestui centru de consultanta in Bucuresti, Romania devine o componenta vitala a activitatilor de consultanta SAP. Performanta si calitatea fortei de munca de aici, din Romania, sunt impresionante si credem ca investitia noastra strategica va incepe in scurt timp sa isi demonstreze beneficiile," a declarat la randul sau Stefan Gruler, director de operatiuni SAP.

Modelul de livrare globala a serviciilor practicat de SAP Consulting incorporeaza ideea de pachete de servicii pre-configurate care pot fi adaptate pentru scopul unui anumit proiect. Pentru livrarea acestor servicii va fi implicata si reteaua din Romania de parteneri SAP. Centrul de consultanta din Bucuresti va fi singurul de acest fel din Europa al companiei si al cincilea din lume, alte centre similare fiind situate in India (la Bangalore si Delhi), China (Dalian) si Argentina (Buenos Aires).

SAP este producator global de aplicatii software pentru afaceri. Cu ajutorul platformei tehnologice de aplicatii si integrare SAP NetWeaver, procesele cheie dintr-un numar variat de industrii sunt cuprinse in functionalitatile oferite de cele peste 25 de aplicatii adaptate pentru domenii de business. Compania are subsidiare in 50 de tari.

SAP Romania a fost infiintata in 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vanzari si marketing precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale aplicatiilor SAP. Subsidiara din Romaneia a SAP detinea o cota de 28,3% din piata solutiilor informatice de afaceri in 2005 (conform IDC) si peste 180 de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri