Grupul farmaceutic A&D Pharma a decis implementarea de solutii pentru planificare si bugetare si de "business intelligence" pentru doua dintre companiile sale, Mediplus si Sensiblu, care vor fi implementate de compania S&T Romania, a anuntat miercuri compania de IT.

Printre cerintele de baza ale A&D Pharma au fost obtinerea unei imagini clare si unitare asupra planificarii financiare si a previziunilor pe diferite orizonturi de timp, bazate pe simulari multiple, precum si monitorizarea in timp real a diferentelor dintre bugetele estimate si cele realizate. De asemenea, compania urmareste optimizarea proceselor de raportare, analiza si integrarea datelor intr-o arhitectura flexibila.

Solutia oferita de S&T Romania este o combinatie a produselor Cognos Planning, care ofera posibilitatea de elaborare a unui model financiar compatibil cu managementul distribuitorilor de farmaceutice si farmaciilor, si Cognos Business Intelligence, un instrument de analiza si previzionare a afacerilor. Proiectul este in derulare, iar prima etapa a contractului cu Sensiblu a fost deja finalizata, urmand implementarea proceselor de bugetare secundare.

Valoarea contractului este confidentiala, au declarat pentru NewsIn reprezentantii celor doua companii, insa conform declaratiilor analistilor de pe piata de profil, solutiile de tip "business intelligence" costa de regula intre 10.000 si 100.000 de euro, in functie de marimea companiei si complexitatea solutiei.

S&T Romania ofera solutii informatice adaptate necesitatilor clientilor de afaceri, bazate pe un portofoliu de aplicatii software, infrastructura hardware si o gama completa de servicii de consultanta, proiectare, implementare de solutii IT.

Grupul A&D Pharma este format din Mediplus Exim SA, cel mai mare distribuitor de medicamente din Romania si Sensiblu SRL, cea mai mare retea de farmacii din tara, sustin reprezentantii grupului. Cifra de afaceri a grupului in 2005 a fost de 283,7 milioane de euro, iar estimarile conducerii prevad o cifra de afaceri de 440 milioane de euro pentru 2006. A&D Pharma a obtinut un imprumut sindicalizat de 100 milioane euro pentru dezvoltare, intermediat de divizia din Romania a Citigroup Corporate and Investment Banking in luna iulie a anului curent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri