"Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii in prezent nu exista dovezi stiintifice care sa confirme vreo consecinta asupra sanatatii datorate expunerii la campuri electromagnetice de joasa frecventa sau de radiofrecventa daca expunerea este sub limita prevazuta de normele internationale", a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, astazi, 21 septembrie 2006, la conferinta "New Europe Telecom Frontier" , organizata de catre Finmedia.

In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, abordarea unui subiect care a starnit numeroase dezbateri, precum cel al standardelor de expunere la campuri de radiofrecventa in cazul telefoanelor mobile si al statiilor de baza necesare pentru functionarea acestora, a prilejuit ocazia unor informatii obiective si actualizate din partea Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

"Romania respecta si aplica intocmai una dintre cele mai stricte legislatii din lume in acest domeniu, armonizata cu cea europeana. In plus, va asigur ca Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei vegheaza la implementarea si respectarea acestei legislatii al carei scop este de a preveni posibilele riscuri la care ar putea fi supusa populatia in cazul in care nivelurile maxime de expunere la campurile electromagnetice ar fi depasite.", a adaugat Zsolt Nagy.

Ministrul Nagy a mai precizat faptul ca statiile de baza, cunoscute popular drept antene, functioneaza la joasa tensiune si emit niveluri reduse de campuri de radiofrecventa - ele transmit aproximativ aceeasi cantitate de energie ca si un bec electric de 100 Wati, rareori ajungand la 300 - 500 Wati. Astfel, statiile de baza functioneaza cu o putere de 50 de ori mai mica decat limita maxima admisa prin lege. Telefonul mobil in functiune transmite energie de tip radiofrecventa numai in timpul cat se efectueaza convorbirile sau se transmit mesajele.

Ministrul Zsolt Nagy a promis ca in cel mai scurt timp, MCTI va demara o campanie de informare a cetatenilor asupra campurilor electromagnetice, pentru a evita crearea unei stari de disconfort in randul populatiei.

Cresterea spectaculoasa a domeniului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, examinarea potentialului de crestere viitoare, aderarea la Uniunea Europeana, au fost alte subiecte abordate in cadrul sesiunilor de lucru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri