Telekom Romania si Orange Romania, primii doi jucatori pe piata locala de telecomunicatii, au semnat un acord de roaming national, in baza caruia clientii Telekom Romania vor putea utiliza reteaua Orange 4G/4G+, iar cei ai Orange vor putea folosi serviciile de internet fix.

Acordul de roaming national acopera serviciile de date 4G si 4G+, precum si serviciile de voce prin intermediul retelei LTE, oferind clientilor Telekom internet mobil mai bun. Astfel, clientii Telekom Romania vor putea folosi tehnologiile de comunicatii 4G si 4G+ chiar si atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea retelei Orange 4G/4G+, care acopera 72% din populatie la nivel national si 96% din populatia urbana. Trecerea de la o retea la alta se va face fara intreruperi si nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori.

Proiectul va permite Telekom Romania sa continue investitiile in regiunile neacoperite.

Pe de alta parte, Orange isi va adauga in portofoliu servicii fixe de internet de mare viteza si televiziune, folosind reteaua urbana de fibra optica a Telekom Romania, si va lansa in curand solutii de comunicare convergente. Orange ofera in prezent servicii de telefonie mobila, internet mobil si televiziune prin satelit. Serviciului Orange TV prin satelit este utilizat de peste 275 000 de abonati.

Utilizatorii din Romania vor putea beneficia in zonele urbane de servicii Orange de internet fix cu viteze de pana la 1Gbps.

Citeste si:
Orange România: Magazinele stradale lucrează la program redus
Orange România: Magazinele...

Independent de acordul de roaming national, Telekom Romania si Orange Romania au semnat, de asemenea, un contract de acces la reteaua fixa urbana de fibra optica a Telekom. Acesta permite Orange sa intre pe piata serviciilor de comunicatii fixe si sa ofere clientilor sai Internet fix de mare viteza, precum si servicii TV imbunatatite.

De asemenea, independent de acest contract de acces la reteaua fixa, Orange Romania si Telekom Romania Mobile au semnat un contract de roaming national. Acesta ii ofera Telekom Romania Mobile acces la reteaua 4G a Orange.

Cele doua companii vor continua sa concureze in mod independent pe piata, fiecare dintre ele urmandu-si propria strategie de dezvoltare in concordanta cu viziunea comerciala si de business.

Citeste si:
CONNECT44 România: 97% dintre angajați lucrează remote
CONNECT44 România: 97% dintre...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Coronavirus: Youtube reduce calitatea streaming-ului în Europa
Setari Cookie-uri