Apple se opune unui ordin al FBI-ului de a modifica sistemele de securitate ale iPhone-ului, astfel incat acesta sa nu se blocheze si sa stearga continutul daca introduci de mai multe ori parola initiala, subliniind ca acest lucru ar seta „un precedent periculos”. Multiple companii din tehnologie, printre care si concurenti, s-au alaturat Apple.

Ordinul FBI vine dupa ce biroul de investigatii american a cerut Apple sa ii ajute pentru a accesa iPhone-ul folosit de unul dintre atacatorii din San Bernadino.

Acum, alte companii de tehnologie si politicieni dezbat daca FBI-ul ar avea dreptul sa acceseze informatii private, in numele securitatii nationale.

Printre numele care sprijina Apple se numara companii precum Facebook, Twitter, Google, Woz, dar si politicieni sau oameni de business precum Donald Trump, McAfee, Snowden si cofondatorul Apple, Steve Wozniak, scrie MacWorld.com.

„Condamnam terorismul si suntem complet solidari cu victimele terorii lor. Cei care promoveaza sau incearca sa planuiasca atacuri teroriste, nu au ce cauta pe serviciile oferite de noi”, au subliniat oficialii Facebook. „Atunci cand primim cereri legale de la autoritati pentru a incerca sa capturam teroristi, ne supunem. Cu toate acestea, vom continua sa luptam agresiv impotriva oricaror cereri de slabire a sistemelor de securitate. Acestea ar putea crea precedente negative si obstructiona companiile”, considera oficialii Facebook, luand apararea Apple.

Citeste si:
#CoronaBizSurvivor: APPLE își va închide toate MAGAZINELE
#CoronaBizSurvivor: APPLE își...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
FBI a cercetat celula Elenei Udrea din Costa Rica
Setari Cookie-uri