Siemens SRL, una dintre cele mai mari companii de inginerie din Romania, a incheiat anul fiscal 2015 cu o crestere a cifrei de afaceri de 15%. La data de 30.09.2015, la sfarsitul anului financiar, veniturile au crescut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la 157 milioane euro.

Cresterea a fost determinata de dezvoltarea pozitiva a afacerilor in piata automatizarilor si a sectorului petrol si gaze, in vreme ce segmente precum cel medical sau al transporturilor au ramas stabile.

Numarul de angajati a inregistrat o usoara crestere comparativ cu 2014, in principal datorita dezvoltarii echipei centrului de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca.

2015 a marcat si aniversarea a 110 ani de prezenta locala a companiei in Romania.

„Rezultatele financiare sunt in linie cu strategia globala a companiei, care este axata de-a lungul a trei segmente de crestere: electrificare, digitalizare si automatizari. In 2016, exista oportunitati in piata locala datorita fondurilor europene alocate Romaniei pentru 2014-2020. Viitorul depinde de infrastructura inteligenta care eficientizeaza productia si transportul energiei, ajuta la optimizarea traficului si contribuie la performante inalte in procesele industriale”, a declarat George Catalin Costache, CEO Siemens SRL.

In decursul anului fiscal 2015, Siemens SRL si-a dezvoltat semnificativ activitatile de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca, unde intentioneaza sa angajeze peste 200 de persoane pana in 2017. Locatia este cel de-al patrulea centru de cercetare-dezvoltare din Romania si a fost deschisa in august 2014 dupa o investitie initiala de 4.5 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri