Cresterea a fost determinata de dezvoltarea pozitiva a afacerilor in piata automatizarilor si a sectorului petrol si gaze, in vreme ce segmente precum cel medical sau al transporturilor au ramas stabile.

Numarul de angajati a inregistrat o usoara crestere comparativ cu 2014, in principal datorita dezvoltarii echipei centrului de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca.

2015 a marcat si aniversarea a 110 ani de prezenta locala a companiei in Romania.

Citeste si:

„Rezultatele financiare sunt in linie cu strategia globala a companiei, care este axata de-a lungul a trei segmente de crestere: electrificare, digitalizare si automatizari. In 2016, exista oportunitati in piata locala datorita fondurilor europene alocate Romaniei pentru 2014-2020. Viitorul depinde de infrastructura inteligenta care eficientizeaza productia si transportul energiei, ajuta la optimizarea traficului si contribuie la performante inalte in procesele industriale”, a declarat George Catalin Costache, CEO Siemens SRL.

In decursul anului fiscal 2015, Siemens SRL si-a dezvoltat semnificativ activitatile de cercetare-dezvoltare IT din Cluj-Napoca, unde intentioneaza sa angajeze peste 200 de persoane pana in 2017. Locatia este cel de-al patrulea centru de cercetare-dezvoltare din Romania si a fost deschisa in august 2014 dupa o investitie initiala de 4.5 milioane de euro.