In acest an Cosmin Stan, Student al Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) a ocupat primul loc, fiind urmat de Ionut Mocanu si Narius Chiriac, studentii ai aceleiasi facultati si de Lorin Scraba, student al Facultatii de Inginerie Electrica si stiinta Calculatoarelor din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, care a obtinut mentiune.

Concursul si-a propus de asemenea sa rezolve o serie de probleme ale comunitatii Linux, studentii incercand sa aduca imbunatatiri acestui sistem de operare, sa dezvolte aplicatii inovative sau chiar sa imbunatateasca performantele si gradul de utilizare al une aplicatii deja existente, aducandu-si astfel contributia la dezvoltarea comunitatii open source. Castigatorul concursului, Cosmin Stan, si-a realizat lucrarea in cadrul unei burse obtinute la Universitatea din Singapore, care a pus la dispozitie nu mai putin de 200 de calculatoare pe care sa ruleze aplicatia dezvoltata de studentul roman.

Castigatorul editiei din acest an a declarat pentru NewsIn ca nu il tenteaza o cariera in strainatate, ca momentan este asistent universitar in cadrul UPB si nu in ultimul rand ca este increzator ca in Romania or sa apara din ce in ce mai multe posturi suficient de atractive incat sa devina o alternative pentru munca in strainatate.

IBM Romania a promovat acest concurs in mediile universitare romanesti urmarind si scopul de a se constitui intr-o etapa premergatoare a concursului international IBM Linux Scholar Challenge, au declarat reprezentantii companiei.