Cu aproximativ 3,3 miliarde de oameni care au in prezent acces la internet, cat de greu este sa ajungi sa ai un miliard de utilizatori unici in fiecare luna?

Se dovedeste ca depasirea pragului de un miliard de unici pe luna este foarte greu de realizat, chiar si pentru unii dintre gigantii din domeniul IT, conform Adevarul Financiar.

Apple, cea mai mare companie din lume, dupa capitalizarea de piata, n-are niciun produs care sa aiba o asemenea penetrare in randul publicului.

O alta aplicatie, WeChat, cea mai populara aplicatie din China pentru mesajele de pe dispozitivele mobile, nu a reusit sa ajunga la un miliard de utilizatori, chiar daca este folosita de aproape orice chinez posesor de smartphone. Din acest motiv, „doar“ 650 de milioane de utilizatori activi folosesc aceasta mesagerie.

In acelasi timp, nume mari precum Reddit, Twitter, Pinteresest si Instagram au fiecare sute de milioane de utilizatori in fiecre luna. Cu toate acestea, nici unul dintre acstea nu a reusit sa ajunga la o asemenea cota de piata, de peste un miliard de utilizatori.

Cei trei giganti

Pana acum, pragul de peste un miliard a fost depasit de doar trei companii: Google, Facebook si Microsoft. Surprinzator, Google, de unul singur, are sapte aplicatii in clubul miliardarilor: Search, Gmail, Maps, YouTube, Android, Chrome si Play.

Cea mai recent aplicație de un miliard utilizatori pe lun este Gmail, a anunțat Alphabet la începutul lunii februarie.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri