Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, companie care a lansat si pe piata din Romania noile varfuri de gama Galaxy S7 si Galaxy S7 edge, sustine ca noile telefoane vor fi cel mai bine vandute smartphone-uri la nivel local, asta in conditiile in care numarul precomenzilor a explodat la operatorii de telefonie mobila, dar si in marile lanturi de magazine din Romania.

“Gama Galaxy S7, care cuprinde modelele Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 edge, se va vinde mult mai bine decat fosta generatie. Estimam aceasta evolutie pozitiva a vanzarilor si pe baza precomenzilor inregistrate la partenerii nostri, aceasta cunoscand o crestere de aproape trei ori a interesului fata de gama lansata in anul 2015. Valorile sunt mai mult decat imbucuratoare si ne arata ca noile smartphone-uri au primit un feedback bun din partea consumatorilor. Ca ordin de marime, precomenzile s-au ridicat la cateva mii de unitati”, a declarat Cristian Cojocaru (foto mai jos), seful diviziei telecom in cadrul Samsung Electronics Romania.

Desi nu a dorit sa ofere estimari in ceea ce priveste vanzarile noii game de telefoane, Cristian Cojocaru sustine ca se asteapta ca noile smartphone-uri lansate pe parcursul acestui an, dar in special a gamei S7, ar urma sa aduca o crestere de cel putin 10% in vanzari, atat la nivel valoric, cat si din punct de vedere al volumelor comercializate.

In ceea ce priveste piata smartphone-urilor la nivel local, reprezentantii Samsung sustin ca vanzarile au inregistrat evolutii importante in ultimii ani, anul 2015 aducand o crestere peste estimarile initiale de 20%, iar pentru 2016 tendinta ar urma sa se pastreze.

“Piata de smartphone-uri a inregistrat un avans de aproximativ 27%, pana la circa 3,5 milioane de unitati in cursul anului trecut, iar in 2016 va depasi pragul de 4 milioane de unitati, cu o crestere sustinuta din partea segmentului premium, care va depasi pentru prima data ponderea de 30% din totalul vanzarii de telefoane inteligente la nivel local”, a precizat Cristian Cojocaru, care a subliniat ca in aceasta categorie sunt incluse smartphone-urile cu un pret de pornire de 600 de euro, valoare fara conectare (la liber – n.red.).

Cristian Cojocaru a mai punctat ca din punctul de vedere al volumului, daca anul trecut smartphone-urile au depasit 60% din punct de vedere cantitativ, anul acesta proportia acestora sa ajunga la 70, chiar 80%.

In opinia managerului Samsung, romanii sunt pasionati de tehnologie si cauta mereu cele mai noi functii care sa ii ajute in rezolvarea sarcinilor zilnice, sa socializeze sau sa vizioneze continut.

“Rata de inlocuire a telefoanelor ajunge la aproximativ un an pentru modelele premium si la peste 2 ani pentru modelele cu pret mediu sau entry”, a mai spus Cojocaru.

Samsung a prezentat in cadrul Mobile World Congress 2016, desfasurat in Barcelona in a doua parte a lunii februarie, noile varfuri de gama ale companiei – Galaxy S7 si Galaxy S7 edge fiind cele mai asteptate smartphone-uri ale companiei in acest an pe piata.

Cu o diagonala de 5,1 inch (Galaxy S7) si de 5,5 inch (S7 edge), si performante de ultima generatie, cele doua smartphone-uri ale sud-coreenilor se vor bate in acest an cu varfuri de gama ale concurentilor de la Apple, dar si cu noile modele G5 (LG), HTC One X9, precum si alte modele de varf ale producatorilor de pe piata, in special ale producatorilor chinezi, care continua sa capete o tot mai mare cota de piata la nivel global.

Samsung Galaxy S7 (32GB) are un pret de vanzare de 3.299 de lei, in timp ce fratele mai mare, Galaxy S7 edge, se comercializeaza la un pret de 3.699 de lei.

.

Sursa foto: samsung.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri