Societatea romaneasca isi va pastra independenta si dupa incheierea fuziunii

Siemes Business Service (SBS) a preluat, miercuri, pachetul majoritar al societatii romanesti Forte Company S.A. Intentia investitorilor este de a realiza o fuziune intre propria companie locala, SBS Romania si societatea romaneasca.

Unul din principalele motive pentru care SBS a dorit achizitionarea companiei Forte, conform investitorilor, este puternica infrastructura nationala pe care a dezvoltat-o in cei 15 ani de prezenta pe piata.
Preluarea pachetului majoritar al Forte de catre un investitor strategic cum este SBS Austria "va asigura firmei o dezvoltare corespunzatoare, atat pe piata IT din Romania, cat si pe piata regionala", a declarat Cristian Constantinescu, director general Forte Company, SBS Austria intentioneaza sa obtina, in perioada imediat urmatoare, o cotatie pe piata care sa corespunda nivelului tarilor membre UE.

Siemens Romania a decis sa isi creasca prezenta regionala in Romania, printr-o serie de sucursale care vor fi inaugurate in lunile viitoare, iar achizitionarea firmei Forte Company creeaza o oportunitate de realizare mult mai rapida a acestei strategii, au precizat, ieri, reprezentantii Siemens.

Desi pachetul majoritar apartine, acum, SBS Austria, firma isi va pastra titulatura, Siemens investind in acest fel si in brand-ul pe care Forte il reprezinta pe piata din Romania. Forte isi va pastra independenta, chiar si dupa fuzionarea cu SBS Romania, mentinand parteneriatele pe care le are in acest moment cu marii producatori precum IBM.

"Succesul acestei afaceri va fi asigurat de combinarea experientei internationale, asigurata de Siemens, cu prezenta locala a Forte Company, care va permite oferirea de servicii la nivelul calitativ asteptat de clienti", a declarat Hans-Thomas Kopf, director general SBS Austria, care a tinut sa mentioneze ca eventualele restructurari nu vor afecta numarul angajatilor companiei. Desi nu au facut publica suma la care s-a efectuat tranzactia, cele doua companii au caracterizat negocierile ca fiind "dure, dar corecte pentru ambele parti". "Desi cota vanzarilor de infrastructura IT a scazut in aceasta regiune, reprezinta inca peste 50 la suta din piata totala de IT. Speram sa remediem aceasta scadere prin achizitia unei companii care detine un portofoliu asemanator cu cel al SBS Austria", a declarat Thomas Kopf.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Piata de carte din Romania atinge maximul ultimilor 7 ani
Setari Cookie-uri